Σε θέση μάχης βρίσκεται το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου, με το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής να έχει αφήσει στα στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης την επίγευση μιας ωραίας νίκης, η οποία όμως ελλοχεύει δύο κινδύνους. Ο πρώτος είναι τυχόν φαινόμενα αλαζονείας, με το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου να είναι ακόμη φρέσκο, και ο δεύτερος είναι να εφησυχάσουν τα στελέχη με τον αέρα των 20+ μονάδων διαφοράς και να αντιμετωπιστεί η ψήφος του Ιουνίου ως «χαλαρή».

Τέσσερα 24ωρα μετά τη μεγάλη νίκη οι επιτελείς της Πειραιώς διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρότητα και επανάπαυση, καλώντας τα στελέχη του κόμματος σε συνάντηση ενημέρωσης υποψηφίων σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, εκπέμποντας το μήνυμα ότι το κόμμα θέτει ξανά σε εγρήγορση τον μηχανισμό του, προκειμένου να μη χαθεί λεπτό έως την κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής. 


Η σύσκεψη

Στη σημερινή σύσκεψη υπό τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσο και τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλο Μαρινάκη, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το εκλογικό αποτέλεσμα και η αποτίμησή του, ενώ θα ξεδιπλωθεί η στρατηγική της κεντροδεξιάς παράταξης ενόψει των επόμενων εκλογών. Να σημειωθεί ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει νέος κύκλος περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη, που πιθανότατα θα έχει αφετηρία τη «γαλάζια» πλέον Κρήτη

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή συνέντευξή του στον Alpha εξέφρασε ηχηρή προειδοποίηση  προς το εσωτερικό του κόμματός του, κάνοντας λόγο για αξιολόγηση της προεκλογικής δραστηριότητας των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο διάστημα ανάμεσα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής και τις επαναληπτικής κάλπης: «Αν νομίζουν κάποια στελέχη μας ότι έβγαλαν την υποχρέωση εκλεγόμενοι με σταυρό και τώρα μπορούν να κάτσουν να απολαύσουν την εκλογική τους νίκη… θα τους περιμένει μια πολύ μεγάλη απογοήτευση μετά τις εκλογές εφόσον μας εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες», προαναγγέλλοντας ότι θα αξιολογήσει πάρα πολύ προσεκτικά τη δουλειά που θα κάνουν τα στελέχη, τονίζοντας πως έχει την απαίτηση να τρέξουν εξίσου πολύ για το κόμμα, όπως έκαναν και για τον εαυτό τους.


Προτάγματα

Τα προτάγματα της Ν.Δ. στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης θα είναι σταθερότητα και συνέχεια ή νέες περιπέτειες, ζητώντας από τους πολίτες να στείλουν εκ νέου καθαρό μήνυμα για αυτοδυναμία της Ν.Δ. στην κάλπη, και όσο περνά ο χρόνος το δίλημμα για πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα θα γίνεται ακόμη πιο έντονο. Να σημειωθεί ότι ένα αβαντάζ που έχει η Πειραιώς είναι ότι από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα γνωρίζει σε ποιες εκλογικές περιφέρειες έχει αδυναμίες και εκεί ακριβώς θα εντείνει τις προσπάθειες και τις δράσεις της, προκειμένου να ενισχύσει τη συσπείρωσή της και να πείσει τους πολίτες για την κυβερνητική πρότασή της. 

 

Το μήνυμα της «γαλάζιας» παράταξης προς τα στελέχη της μέσα σε ένα νέο πολιτικό τοπίο που διαμορφώθηκε από τις προηγούμενες εκλογές είναι ότι «η κάλπη είναι ξανά άδεια», όπως τόνισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για το υπόλοιπο της προεκλογικής περιόδου στόχος είναι να προωθηθεί το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την επόμενη τετραετία, το οποίο αποτελεί και ένα βασικό ατού, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατά την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο έμεινε προσκολλημένος στο παρελθόν, δίνοντας στους πολίτες την αίσθηση ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα και τις λύσεις που αποζητούν για τα καθημερινά προβλήματά τους.