«Χρειαζόμαστε ένα νέο αφήγημα», δήλωσε σχετικά με το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα.

Επιπλέον, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως μια κυβέρνηση ευρύτερων συνεργασιών θα μπορούσε να ήταν περισσότερο αποτελεσματική, ενώ αναγνώρισε πως έκανε ζημιά η εικόνα του κόμματος το τελευταίο διάστημα.

«Πιο πειστικό»

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ένα οριακό σημείο και είπε ότι το κόμμα πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό και να γίνει πιο πειστικό στα επιχειρήματα του.



Η συνέντευξη

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, είπε στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη:

Για το εκλογικό αποτέλεσμα: Δεν έχει ξανασυμβεί πολιτική εξέλιξη με αυτά τα χαρακτηριστικά από το 1974 μέχρι σήμερα, από εκεί και πέρα είμαστε στην επόμενη μέρα αυτό έγινε δεν είναι καλό να κλαίμε πάνω στο χυμένο γάλα. Είχαμε ένα αποτέλεσμα εξαιρετικά οδυνηρό, δυσάρεστο, αναπάντεχο όπως θέλετε πείτε το, είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο οφείλουμε να διαβάσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή. 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ο χρόνος είναι μηδενικός. Αύριο έχουμε Κεντρική Επιτροπή όπου εκεί καλούνται όλα τα στελέχη να πουν την άποψή τους για να καταλήξουμε  στο ποιο θα είναι το νέο αφήγημα. Χρειαζόμαστε ένα νέο αφήγημα.  Εμείς πιστέψαμε, ίσως περισσότερο απ’ όσο έπρεπε, στο τι μπορούσε να γίνει με την απλή αναλογική, απεδείχθη ότι οι συνθήκες στην Ελλάδα δεν μπορούν να αντέξουν μια τέτοια προοπτική αν και ο χειμώνας που έρχεται, ο κοινωνικός και οικονομικός φέρνει, πολύ μεγάλα ζητήματα. Κατά τη δική μας εκτίμηση μια κυβέρνηση ευρύτερων συνεργασιών θα  μπορούσε να ήταν πιο αποτελεσματική. Εγώ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι που δουλεύουν για 400€ θα ψήφιζαν Μητσοτάκη και όμως τον ψήφισαν. Αναγνωρίζουμε ότι χάσαμε σε αυτή την εκλογική μάχη, είναι μια νέα εκλογική μάχη μπροστά μας, θα δώσουμε τον αγώνα με ένα νέο αφήγημα γιατί το αφήγημα της απλής αναλογικής έχει τελειώσει.

Για το αν στοίχησε στο ΣΥΡΙΖΑ το μπέρδεμα δηλώσεων από τη μεριά των στελεχών του: Έχει κάνει ζημιά όλη αυτή η εικόνα και αυτό πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη. Καλή είναι η δημοκρατία μέσα στα κόμματα αλλά μέχρι ενός βαθμού δηλαδή κάποτε στο ΠΑΣΟΚ λέγαμε «παιδιά εντάξει τώρα τα κεφάλια μέσα» αυτό δεν έγινε στο ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργεί μια εικόνα η οποία δεν είναι και η καλύτερη.  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ένα οριακό σημείο τώρα πρέπει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό να γίνει πιο πειστικός στα επιχειρήματα του και να πείσει ένα μέρος της κοινωνίας που του γύρισε την πλάτη ότι αύριο το πρωί πρέπει να υπάρχει μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία θα μπορεί να ελέγχει την κυβέρνηση της χώρας. 

Για το αν φοβάται αποχή από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ: Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να καταλάβει ότι αν τελικά αφήσει μια κυβέρνηση στο απυρόβλητο, με όλα αυτά που έχουν προηγηθεί, θα έχει και αυτός τις δικές του ευθύνες. Εγώ προσδοκώ ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση ο κόσμος θα ενισχύσει το ΣΥΡΙΖΑ. Τον έβαλε σε μια μεγάλη δοκιμασία αλλά θα του δώσει τη δυνατότητα να παίξει το ρόλο που πρέπει να παίξει τα επόμενα χρόνια.