Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, κατεγράφη μια σημειολογική μάχη, με ισχυρή σημειολογία ως προς την έκβασή της, για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Εφη Αχτσιόγλου επικράτησε στον Δυτικό τομέα Αθηνών της Ρένας Δούρου.

Ειδικότερα, με την ενσωμάτωση των σταυρών στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, η Εφη Αχτσιόγλου, που δοκίμασε για πρώτη φορά τις δυνάμεις της με σταυρό, προηγείται με 6.000 ψήφους από την Ρένα Δούρου που αν μη τι άλλο γνωρίζει από εκλογικές μάχες. Η Εφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει μέχρι τώρα 26.323 ψήφους, έναντι 20.641 ψήφων της Ρένας Δούρου. Πάντως, και οι δυο τους έχουν αφήσει πολύ πίσω -αν εκλέγεται- τον Γιάννη Δραγασάκη με 8.632 ψήφους και πέταξαν εκτός Βουλής τον Γιάννη Βίτσα αλλά και τη Χαρά Καφαντάρη.

Αυτή να είναι μια σπουδαία νίκη για την Εφη Αχτσιόγλου που έκοψε πρώτη το νήμα στη Δυτική Αθήνα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι μια σπουδαία νίκη έναντι της Ρένας Δούρου την οποία είχε επίσης ξεπεράσει στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κόντρα

Ενα χρόνο πριν, περίπου, η Εφη Αχτσιόγλου, έχοντας διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία σε κυβέρνηση και κόμμα, κονταροχτυπήθηκε με την Ρένα Δούρου και την κέρδισε με λίγες ψήφους διαφορά μετά από μια μάχη ημερών για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι μεταξύ τους μάχες αυτές, τόσο στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Δυτική Αθήνα αποκτούν άλλο νόημα, όταν σκεφθεί κανείς ότι και οι δύο αυτές γυναίκες έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς ως οι πιθανές διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα στο κόμμα.

Η Ρένα Δούρου, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση αλλά και το πρώτο διάστημα αυτής εμφανιζόταν ως η Νο 1 πρόταση σε περίπτωση που και όποτε προέκυπτε θέμα διαδοχής. Τα πράγματα έκτοτε έχουν αλλάξει άρδην, πολλά έχουν συμβεί στο μεταξύ και κυρίως στη θέση της, το πρώτο όνομα που πέφτει στο τραπέζι όταν και για οποιοδήποτε λόγο ανοίγει συζήτηση για το ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ σε μια επόμενη ημέρα χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, είναι αυτό της Εφης Αχτσιόγλου.

Η Ρένα Δούρου για πολλούς κουβαλά ακόμα τα επικοινωνιακά λάθη που έκανε στη διαχείριση των τραγωδιών που σημάδεψαν όχι μόνο τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την θητεία της ως Περιφερειάρχη, την ώρα που στην Εφη Αχτσιόγλου χρεώνεται σοβαρότητα, επαγγελματισμός και ένα στιλ στελεχών που δεν υπάρχει σε αφθονία στον ΣΥΡΙΖΑ.