Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, σε τοποθέτησή του στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα της κάλπης. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Είχαμε εκπέμψει ένα θετικό μεταρρυθμιστικό μήνυμα, το οποίο δομείται πάνω σε δύο άξονες, στο πρόγραμμά μας, τα πρόσωπα δηλαδή που προτείναμε στους πολίτες μέσα στα ψηφοδέλτιά μας και την αντίθεσή μας σε δύο συστήματα εξουσίας, σε δύο αντιλήψεις του να βλέπει κανείς το κράτος ως ιδιοκτησία ή λάφυρο. Νομίζω ότι το να παίρνουμε πάνω από 40, σχεδόν 50% πάνω από το ποσοστό του 2019, είναι μια επιβράβευση αυτής της πολιτικής μας θέσης».

Και συνέχισε: «Είναι η επιστροφή, είναι η αναγέννηση της παράταξης η οποία νοηματοδοτείται με αυτό το αποτέλεσμα σήμερα και είναι απλώς το πρώτο βήμα μιας μακράς πορείας περαιτέρω ενίσχυσης της δημοκρατικής παράταξης. Άρα, ως ένα σημαντικό βαθμό, το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής δικαιούται απόψε να είναι ικανοποιημένο και χαρούμενο και κυρίως δικαιωμένο για τις πολιτικές επιλογές τις οποίες πρότεινε στους πολίτες και για τις οποίες εν τέλει επιβραβεύθηκε».

Ο κ. Μάντζος ανέφερε πως βάσει εκλογικού αποτελέσματος, δεν θα περίμεναν να γίνει χρήση διερευνητικής εντολής από τη ΝΔ.

«Εμείς θα είμαστε σταθεροί θεσμικά σε αυτό που έχουμε πει και νωρίτερα. Προφανώς όμως μετά τη λαϊκή ετυμηγορία υπάρχουν κάποιες εντολές οι οποίες πρέπει να γίνουν σεβαστές και θα πρέπει να ορίσουν από δω και στο εξής τις κινήσεις τις επόμενες των κομμάτων. Για παράδειγμα, ακούω και πληροφορούμαι ότι η Νέα Δημοκρατία, με βάση αυτή την εντολή δεν θα κάνει χρήση της διερευνητικής εντολής» σχολίασε.