Στην εκπομπή «Happy Day» του Αlpha και την Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος ΑλλαγήςΑνδρέας Λοβέρδος.

Δύο 24ωρα πριν από τις εκλογές της Κυριακής, ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται «για τις πιο βαριεστημένες εκλογές. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, ίσως γιατί η προεκλογική περίοδος ήταν πολύ μεγάλη. Όλα θα τέλειωναν στις 9 Απριλίου, έγινε η τραγωδία των Τεμπών και πήγε πίσω τις εκλογές. Το πολύ μπούρου-μπούρου το βαρέθηκε ο κόσμος. Δεν έχω ζήσει ξανά στην πολιτική μου πορεία άλλο τέτοιο πράγμα», δήλωσε.

«Όταν έχεις την Τουρκία δίπλα, δεν πας με υπηρεσιακή κυβέρνηση μέχρι τον Σεπτέμβρη»

Σε σχέση με το ενδεχόμενο να προκύψει μεγάλη περίοδος ακυβερνησίας, υπογράμμισε ότι:  «Το να μείνει η χώρα ακυβέρνητη, δεν υπάρχει περίπτωση. Εκείνο το οποίο λέγεται αρκετές φορές προεκλογικά και δεν είναι καθόλου καλό είναι ότι θα έχουμε αλλεπάλληλες εκλογές, μέχρι να βρεθεί μια λύση. Όταν έχεις την Τουρκία δίπλα σου -που στις 28 Μαΐου θα έχει τελειώσει με τις εκλογές- κι εσύ να πηγαίνεις με δικαστή πρωθυπουργό, υπηρεσιακή κυβέρνηση και υπηρεσιακό υπουργό Άμυνας μέχρι τον Σεπτέμβριο, δεν είναι καλά πράγματα αυτά. Και δεν θα γίνουν, θα βρεθούν λύσεις. Αυτά λέγονται γιατί στην προεκλογική περίοδο ο καθένας κοιτάει να αυξήσει τις δυνάμεις του».

«Αυτογκόλ στο 89’ τα όσα έγιναν με Κατρούγκαλο»

Αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση του Γιώργου Κατρούγκαλου που τον έθεσε εκτός εκλογικής μάχης, υπογράμμισε ότι πρόκειται για «αυτογκόλ στο 89'. Είναι και λίγο η αλαζονεία ότι αυτά που έκανα είναι όλα καλά. Πολλές φορές δημιουργούνται και εσωκομματικές εντυπώσεις που εμείς δεν μπορούμε να τις ξέρουμε». Και συμπλήρωσε: «Κι επειδή υπάρχει κι ένα ερώτημα ρε φίλε, τόσα πολλά θα δώσεις, που θα τα βρεις, να μια πηγή».

«Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε μια ευκαιρία, πάμε να την πάρουμε»

Ερωτώμενος για το αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πετύχει το στόχο του στην εκλογική αυτή μάχη αλλά και αν μπορεί να ανακάμψει, υπογράμμισε ότι: «Έχουμε όλες τις δυνατότητες και υπάρχει και η ευκαιρία. Έχουμε μια τετραετία Τσίπρα όχι από τις καλές. Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης λέει αυτά που έλεγε και το 2019 σε μεγάλο βαθμό. Θα κάνει αξιολόγηση στο Δημόσιο. Γιατί δεν την έκανες τόσα χρόνια, πόσα χρόνια θέλεις; Γιατί δεν νίκησες τη γραφειοκρατία και είχαμε 57 νεκρούς, επειδή μια δημόσια σύμβαση έκανε 9 χρόνια να τελειώσει. Πόσα χρόνια χρειάζεται για να τελειώσει;».

Εξάλλου, όταν ρωτήθηκε για το τι πιστεύει πως θα κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, εάν την Κυριακή δεν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο κ. Λοβέρδος είπε: «Αν αρχίσουμε να κλαίμε από την Παρασκευή, τι εκλογές θα κάνουμε την Κυριακή; Εμείς πάμε για κάτι καλό. Ας γίνει πρώτα το καλό και την Κυριακή ξαναζητήστε τη γνώμη μου».