Με το παράδειγμα της Γαλλίας που η Μαρίν Λεπέν αγγίζει ποσοστά 40% αντλώντας από τα λαϊκά στρώματα δικαιολόγησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την κριτική που δέχεται για την πρόσκληση που απηύθυνε στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

«Υπάρχουν φασίστες, υπάρχουν και λαϊκοί άνθρωποι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής», εκτίμησε, λέγοντας πως «η πλειοψηφία αυτών “παρασύρθηκαν” από τη συγκεκριμένη πολιτική επιλογή». «Αλίμονο αν είχαμε 600.000 φασίστες στη χώρα μας, αλίμονο!», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως «στα θέματα ιδεολογίας μεγάλη ευθύνη έχει και η μετατόπιση της κεντροδεξιάς στην ακροδεξιά».

«Πριν από 15 χρόνια που ήταν πρόεδρος της Ν.Δ. ο Κώστας Καραμανλής ούτε που θα το διανοούνταν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης θα ήταν κεντρικά στελέχη της Ν.Δ.», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε «συστημικότατο» τον φασισμό.



«Τι θα πούμε δηλαδή τώρα ότι θα τους αφήσουμε στη Λεπέν; Δεν θέλει η Αριστερά να πάρει πίσω τα λαϊκά στρώματα;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας ότι είναι «άνθρωποι που κάποια στιγμή παρασύρθηκαν και ψηφίσανε τη Χρυσή Αυγή».

Απαντώντας, επιπλέον, στην κριτική που δέχτηκε από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «το θεωρώ αδιανόητο γιατί λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές το μόνο μέτωπό του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Δεξιά», τόνισε ο κ. Τσίπρας, περιγράφοντας παράλληλα πως αυτοί οι άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τη Χρυσή Αυγή είναι εργάτες και «το ταξικό τους συμφέρον είναι από εδώ».

«Με δική του ευθιξία και δική μου αποφασιστικότητα εκτός»

«Στην πολιτική κάποιες φορές είσαι αναγκασμένος να παίρνεις και δυσάρεστες αποφάσεις», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας με φόντο την αποχώρηση του Γιώργου Κατρούγκαλου από την εκλογική μάχη.

Αναφερόμενος στο «Συμβόλαιο για την αλλαγή», σημείωσε ότι «δεν μπορείς να δώσεις το δικαίωμα, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα να αθετηθεί», προσθέτοντας πως «είμαι αποφασισμένος να τηρήσω κατά γράμμα αυτό το συμβόλαιο».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να δώσουμε ανάσα. Να δώσουμε ανάσες στη μεσαία τάξη
» και πρόσθεσε πως «ο Κατρούγκαλος που έκανε λάθος, εκτός με ευθιξία δική του και με αποφασιστικότητα δική μου. Ο Καραμανλής των Τεμπών εντός». «Πώς το έλεγε ο Κουτσούμπας; Αυτοί είμαστε, συγκρίνετέ μας!», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.



«Οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας»

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας, έτσι οφείλει να τις βλέπει κάθε πολιτικός, δεν με τρομάζει η λαϊκή ετυμηγορία. Η επαφή με τον κόσμο γεμίζει έναν άνθρωπο που ασχολείται με την πολιτική, όταν είμαι κλεισμένος σε 4 τοίχους, εκεί δεν αντέχω. Επικοινωνείς με τον κόσμο και καταλαβαίνεις τι τον προβληματίζει. Μιλάω σε συγκεντρώσεις από στήθους, καταλαβαίνεις αν αυτό που λες κάνει γκελ, τεστάρεις τον πολιτικό σου λόγο».



«Μόνο θετικά έχω να σχολιάσω εγώ για τον Διονύση Σαββόπουλο»

Σχολιάζοντας τη σφοδρή κριτική που άσκησαν κάποιοι τις τελευταίες μέρες στον Διονύση Σαββάπουλο, δήλωσε: «Μόνο θετικά έχω να σχολιάσω εγώ για τον Διονύση Σαββόπουλο, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει την πολιτική του άποψη και να την εκφράζει. Είναι δικαίωμά του να εκφράζει την άποψή του, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα και να αλλάζει. Με κάποιους καλλιτέχνες αισθάνεσαι προδομένος κάποια στιγμή, ο Σαββόπουλος δεν έχει αλλάξει πολύ, ήταν υποστηρικτής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αν είναι φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον στηρίξει, είναι δύσκολη στιγμή για τον κ. Μητσοτάκη. Μόνο αγάπη για τον κ. Σαββόπουλο».