Με μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση απόψε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον (Παλέ ντε Σπορ), παρόντος του Κώστα Καραμανλή, κλείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περιοδεία του στη Μακεδονία, όπου επέλεξε να περάσει δύο από τις τρεις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου, σε μία κίνηση πολιτικής ουσίας αλλά και συμβολισμού. 

Για τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ., που επέλεξε να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης, είναι ξεχωριστής σημασίας η καθαρή επικράτηση στις εκλογές της Κυριακής σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Μακεδονίας, στις περισσότερες εκ των οποίων φιλοδοξεί μάλιστα η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι σε διψήφιο ποσοστό

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, τα «όπλα» της κυβέρνησης στο επίπεδο των έργων είναι η παράδοση σε λίγους μήνες του πιο σύγχρονου μετρό της Ευρώπης, η έναρξη των πρόδρομων εργασιών για την ανατολική περιφερειακή FlyOver, η χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στο στρατόπεδο Καρατάσιου, το χωροταξικό του Μουσείου Ολοκαυτώματος και άλλα ακόμα έργα που σχεδιάζονται και δρομολογούνται. Το πρωί, μάλιστα, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης στην Πυλαία και το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Αυτοδύναμη Ελλάδα ή πολιτικός αχταρμάς»

Από τη Δυτική Μακεδονία και την Καστοριά που επισκέφθηκε χθες το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε εκ νέου το δίλημμα των εκλογών, λέγοντας ότι «από τη μια υπάρχει μια ξεκάθαρη πρόταση διακυβέρνησης: ισχυρή και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για αυτοδύναμη Ελλάδα», ενώ «από την άλλη υπάρχει ο απόλυτος πολιτικός αχταρμάς». Σκιαγράφησε δε συνολικά την επιλογή που έχουν οι ψηφοφόροι μπροστά τους αυτή την Κυριακή ως εξής: «Η απλή αναλογική και η κρισιμότητα της κάλπης της 21ης Μαΐου επαναφέρουν στον δημόσιο διάλογο και ακόμα ένα δίλημμα, το οποίο είναι ίσως ακόμη πιο σημαντικό. Κι αυτό είναι πολύ απλό: σταθερότητα ή χάος. Η χώρα σήμερα χρειάζεται επειγόντως σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Δεν χρειάζεται ανίερες κομματικές συμμαχίες. Παράγοντες αστάθειας, παράγοντες, θα έλεγα, σχεδόν στα όρια της πολιτικής αποσταθεροποίησης ορισμένα από τα σενάρια τα οποία διακινούνται».

Γνωρίζοντας, παράλληλα, ότι κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας έχουν μεγαλύτερη διείσδυση σε αρκετές περιοχές  της Μακεδονίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του, απευθυνόμενος, όπως σημείωσε, «σε συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να "αλληθωρίζουν" προς κόμματα και κομματίδια τα οποία κινούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας». Τους ζήτησε, λοιπόν, «να σκεφτούν ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες με έργα και ποιοι είναι οι πατριώτες του "γλυκού νερού" στα λόγια. Διότι εγώ υπερασπίστηκα τα εθνικά μας συμφέροντα, με αποτελεσματικότητα και με αξιοπρέπεια».