Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Καστοριά την Τετάρτη 17/05 αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχθηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο η Ν.Δ.

«Θέλω να καταδείξω κάτι που μου έκανε εντύπωση. Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, έκανε μια πολιτική δήλωση. Ένας άνθρωπος που δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του και βρέθηκε απέναντι στη χούντα. Είπε την άποψή του και λοιδορήθηκε και στοχοποιήθηκε με απόλυτα συστηματικό τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ τους. Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Όταν άλλοι καλλιτέχνες στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τους πειράζει, είναι μια χαρά. Όταν άλλος τους λέει ότι το προνόμιο του προοδευτισμού δεν ανήκει στην Αριστερά, τον στοχοποιούν», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαββόπουλος είχε δηλώσει χθες Τρίτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: «Είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου έχει πάρει την απόφασή του», τονίζοντας ότι ελπίζει σε μια αυτοδυναμία της Ν.Δ. Ο ίδιος εξέφρασε, πάντως, τον σεβασμό του σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και τους ηγέτες τους, σχολιάζοντας ότι τα κόμματα αυτά είναι δυνάμεις της πατρίδας και τους Έθνους.

Δεν έλειψε, ωστόσο, η κριτική του σε κόμματα, όπως είπε, της «υποτιθέμενης προοδευτικής συνεργασίας», για τα οποία είπε ότι διατηρούν ένα παλιό είδος φοιτητικής ξενοιασιάς και μια υπερβολική και αδικαιολόγητη αυτοπεποίθηση. Όπως τόνισε ο Διονύσης Σαββόπουλος, η στάση αυτή μπορεί να αποβεί πάρα πολύ επικίνδυνη, γιατί τα πράγματα πια είναι πάρα πολύ δύσκολα. «Οι εποχές έχουν αλλάξει. Μας χρειάζεται μια ωριμότητα», σημείωσε ο μεγάλος τραγουδοποιός.