O κύβος ερίφθη για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, καθώς το αίτημα του θα εξεταστεί κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI) την ερχόμενη Τρίτη, 23 Μαΐου.

Για τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη σχετική διαδικασία της Επιτροπής, ορίστηκε από τα μέσα Απριλίου εισηγητής από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι, που ανέλαβε να ετοιμάσει τον σχετικό φάκελο προκειμένου να εξεταστεί σε τόσο σύντομο διάστημα το αίτημα άρσης της ασυλίας που κατέθεσαν οι βελγικές αρχές, καθώς υπάρχει έρευνα εις βάρος του για «βαριά ποινικά αδικήματα».

Ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης άλλωστε έχει ζητήσει να επισπευσθεί η διαδικασία προκειμένου οι συνήγοροί του να έχουν πρόσβαση στη δικογραφία, καθώς αυτό δεν θα μπορέσει να συμβεί αν δεν αρθεί η ασυλία.

Στην ίδια έκτακτη συνεδρίαση της JURI θα εξεταστεί και το αίτημα άρσης ασυλίας της ευρωβουλευτή, Μαρίας Σπυράκη.

Για τη Μαρία Σπυράκη, στοιχεία της δικογραφίας που πρόσφατα διέρρευσαν στο Politico αναφέρουν ότι οι ανακριτές την κατηγορούν ότι παραπλάνησε το Ευρωκοινοβούλιο για δραστηριότητες συνεργατών της και παρατυπίες που αφορούν «εικονικά ταξίδια» τους, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έπαιρνε μίζες από μισθούς ή ψευδείς αποζημιώσεις. Εξαρχής δεν υπήρχε τέτοια κατηγορία, υπενθύμισε η ίδια μιλώντας πρόσφατα στην «Κ» και αναμένει πλέον να αρθεί η ασυλία της, προκειμένου να κλείσει οριστικά η υπόθεσή της.