«Πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή και στήριξη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, γιατί είναι το κόμμα των μεγάλων κοινωνικών και θεσμικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ζήτησε τη στήριξη των ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ όταν μιλά για μετεκλογικές συνεργασίες, «δεν μαξιμαλίζει», αλλά «μιλάμε για συγκεκριμένους προγραμματικούς όρους, ρεαλιστικούς και άμεσα εφαρμόσιμους» θέτοντας «στο δημόσιο διάλογο ένα πλαίσιο θέσεων στην βάση των σοσιαλδημοκρατικών αρχών του κόμματός μας».

Ακόμα, εκτίμησε ότι σε περίπτωση δεύτερων εκλογών, «το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ θα κάνει την έκπληξη».


Ολόκληρη η συνέντευξη του υποψήφιου στον Βόρειο Τομέα Αθηνών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Παπαδόπουλου

Ποιο είναι το δίλημμα των εκλογών της 21ης Μαΐου και γιατί η επιλογή των πολιτών να είναι ΠΑΣΟΚ;
Δεν υπάρχει ένα δίλημμα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή και στήριξη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Γιατί είναι το κόμμα των μεγάλων κοινωνικών και θεσμικών μεταρρυθμίσεων. Γιατί είναι το κόμμα της ευθύνης, όπως έδειξε με τη στάση του την προηγούμενη δεκαετία. Γιατί έχει γίνει με την εκλογή Ανδρουλάκη μια σημαντική δουλειά σε επίπεδο προγραμματικών επεξεργασιών, οργανωτικής ανασυγκρότησης και ουσιαστικής ανανέωσης. Όλοι αυτοί οι λόγοι είναι ικανοί για να κάνουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τη βασική επιλογή των ψηφοφόρων. Παλαιών και νέων.

Στην εποχή των συγκλίσεων και της σύνθεσης, προς ώρας, για τα πολιτικά κόμματα αυτό φαντάζει ανέφικτο. Οι κόκκινες γραμμές που έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ για μια μετεκλογική συνεργασία μπορεί να αλλάξουν την επόμενη ημέρα των εκλογών, είτε προς τον σχηματισμό συγκυβέρνησης πλειοψηφίας είτε για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας;
Εμείς μιλάμε για συγκεκριμένους προγραμματικούς όρους, ρεαλιστικούς και άμεσα εφαρμόσιμους. Δεν μαξιμαλίζουμε, αντιθέτως θέτουμε στο δημόσιο διάλογο ένα πλαίσιο θέσεων στη βάση των σοσιαλδημοκρατικών αρχών του κόμματός μας. Από αυτές δεν παρεκκλίνουμε, ούτε μπαίνουμε σε παζάρια για θέσεις. Κρατήστε και τη σημαντική δήλωση Ανδρουλάκη πως αν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμμετέχει σε κυβέρνηση δεν θα χρησιμοποιήσει σε κρατικές θέσεις κομματικά στελέχη.

Πώς χαρακτηρίζετε το σύνθημα ότι «ψηφίζοντας Ανδρουλάκη και ΠΑΣΟΚ “βγαίνει” Τσίπρας και Βαρουφάκης»;
Είναι φθηνό το επιχείρημα, όταν ο κ. Ανδρουλάκης έχει ξεκαθαρίσει πως με το ΜεΡΑ25 δεν καθόμαστε στο τραπέζι του διαλόγου γιατί έχουμε διαφορές στρατηγικού χαρακτήρα. Αυτά είναι φθηνιάρικα κόλπα του πρωθυπουργού προκειμένου να φοβίσει τους πολίτες και να τους θυμίσει το 2015. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας, το κόμμα που επί των ημερών του κ. Σημίτη έβαλε τη χώρα στην ευρωζώνη. Κατά συνέπεια, ας κοιτάξει στο κόμμα του ο κ. Μητσοτάκης αυτούς με τους οποίους έτρεχε στα Ζάππεια, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μόνος του έσωζε τη χώρα από την χρεοκοπία.

Φοβάστε τις δικομματικές συμπληγάδες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να βρεθεί το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση αδιεξόδου και προσφυγή σε νέες δεύτερες εκλογές. Πως μπορείτε να αντιδράσετε σε μια τέτοια περίπτωση;
Από θέση αρχής δεν έχω φόβο. Προσωπικά είμαι πεπεισμένος πως αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διευρυνθεί, τότε οι δεύτερες εκλογές, αν φυσικά γίνουν, θα είναι πιο εύκολες και σε αυτές είναι πιθανό το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να κάνει τη μεγάλη έκπληξη.

Ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα στον Βόρειο τομέα, στον οποίο και είστε υποψήφιος και ποια τα μεγάλα στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθούν την επόμενη τετραετία για την περιοχή;
Για να σας είμαι ειλικρινής, σε εμάς οι πολίτες περισσότερο ερωτούν κεντρικά θέματα, όπως είναι αυτά της ακρίβειας, των συντάξεων, των μισθών, του ασφαλιστικού κλπ. Κατά τα λοιπά, ο Βόρειος Τομέας έχει 14 δήμους με διαφορετική κοινωνική διαστρωμάτωση. Για παράδειγμα, άλλα είναι τα προβλήματα στην Κηφισιά και άλλα στην Νέα Ιωνία. Οι ελεύθεροι χώροι, οι παιδικές χαρές, οι παιδικοί σταθμοί, οι θέσεις στάθμευσης, είναι ζητήματα που απαιτούν λύσεις. Το βέβαιο είναι πως χρειάζεται μεγαλύτερη σύνδεση και συνεννόηση των βουλευτών με την τοπική αυτοδιοίκηση.