Στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή μίλησε σε μία συνέντευξη εφ'όλης της ύλης, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης (Δείτε εδώ: Κυριάκος Μητσοτάκης στα Παραπολιτικά 90,1: «Σταθερότητα ή αχταρμάς», το διακύβευμα των εκλογών - Έχω ήδη δεσμευτεί για υπουργείο Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής).

Ο πρωθυπουργός, σε ερώτηση που δέχτηκε για την «εργαλειοποίηση» που ανέφερε στην χθεσινή του συνέντευξη με τον Νίκο Χατζηνικολάου σε σχέση με την τραγωδία στα Τέμπη, «εξαπέλυσε πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως αυτή η λέξη αποσκοπούσε στο να περιγράψει την τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εθνική αυτή τραγωδία και όχι στις οικογένειες των θυμάτων, που δικαιολογημένα αποζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατο των αγαπημένων τους προσώπων.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος προσωπικά θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή να αποδοθεί δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατόν.  «Πρέπει να υπάρχει όριο στην συκοφαντία και στην κοπτοραπτική. Υπάρχει όριο στη συκοφαντία και στην κοπτοραπτική. Η λέξη εργαλειοποίηση αναφερόταν στο ζήτημα της απεργίας που έγινε 4 ημέρες πριν τις εκλογές, ο προϊστάμενος των μηχανοδηγών άλλωστε είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Σέβομαι τις οικογένειες των θυμάτων, η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί, έχω πει σε όλους τους τόνους ότι θα είμαι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέφευγε πάντα σε τέτοιες τακτικές πριν τις εκλογές, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν νομίζω όμως ότι με τέτοιες τακτικές θα πορευτούμε προς τα μπρος. Εγώ θα μιλώ για το σχέδιο μου για την Ελλάδα του αύριο και την γκρίζα Ελλάδα του διχασμού και της συκοφαντίας στους πολιτικούς μου αντιπάλους».