«Θα κόψουμε πρώτοι το νήμα της Κυριακής», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υποψήφιος βουλευτής  Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σημειώνοντας πως ήρθε η ώρα της ψήφου και ο καθένας παίρνει θέση.

Μεταξύ άλλων, είπε πως την επόμενη ημέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα θέματα που κληροδοτεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σημείωσε, ακόμη, πως τον πρωθυπουργό τον αποφασίζει ο λαός.



Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κ. Ζαχαριάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Εγώ δεν θέλω να μοιάζω σε τίποτα στον Ερντογάν εκτός από ένα, στη μεγάλη δημοσκοπική ανατροπή.

Για τις δημοσκοπήσεις

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Αυτή τη στιγμή που δεν έχουν στηθεί οι κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε πάνω ούτε κάτω ούτε δίπλα από τη ΝΔ. Είμαστε στην τελική ευθεία, αυξάνονται οι συσπειρώσεις των κομμάτων, γίνονται μεγάλες συγκεντρώσεις, εμείς θα κάνουμε στο Σύνταγμα, ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει στο Θησείο, υπάρχει παντού διάλογος. Δεν υπάρχει το ερώτημα «τι θα ψηφίζατε την Κυριακή αν και τι νομίζετε», ήρθε η ώρα της ψήφου ο καθένας παίρνει θέση. Ο καθένας έχει μια ψήφο, τεράστια δύναμη, μπορεί να μιλήσει και στους γύρω του, να τους κινητοποιήσει και πιστεύω ναι ότι θα κόψουμε πρώτοι το νήμα της Κυριακής. Είναι μια δύσκολη και ανηφορική μάχη αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε πρώτοι και το βλέπω τις γειτονιές του Βόρειου τομέα, το βλέπω παντού, είναι διαφορετικό το κλίμα από το ’19.

Ερωτηθείς τι κυρώσεις θα πρέπει να έχει ο κ. Τσίπρας στην περίπτωση που χάσει με 6 μονάδες διαφορά

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Θα τα συζητήσουμε στο κόμμα μας καταρχήν θα κερδίσουμε στις εκλογές. Όταν δεν πετυχαίνεις σε μια μάχη πρέπει να εντοπίσεις ποια είναι τα αδύναμα σημεία σου και να τα αλλάξεις. Νομίζω ότι για το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, την ευρύτερη Κεντροαριστερά και Αριστερά στην Ελλάδα, το δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο ο Τσίπρας είναι ένα πολύ ισχυρό πλεονέκτημα. Πιστεύω ότι θα είμαστε νικητές την επόμενη μέρα και θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα τα οποία μας κληροδοτεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τις ανισότητες, με την ακρίβεια και την αποτυχία σε ένα σωρό τομείς αλλά σε κάθε ενδεχόμενο δεν θα πάμε να ακυρώσουμε το μεγάλο μας πλεονέκτημα, αυτόν ο οποίος μας πήρε από το 3-4% και μας έκανε μια δύναμη πρώτη, δεύτερη και ξανά πρώτη την επόμενη μέρα.

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου ότι δεν θα τους συγχωρήσει ο λαός αν χάσουν τις εκλογές

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Εγώ ποτέ δεν σχολιάζω δηλώσεις φίλων και συνοδοιπόρων αλλά είναι σαφές ότι ο κόσμος, τα μεσοστρώματα, οι μη προνομιούχοι συμπολίτες μας δεν αντέχουν με την σημερινή κατάσταση, η αδικίας μας πνίγει όλους και πρέπει όλος ο δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος να κινητοποιηθεί ώστε το βράδυ της Κυριακής να έχουμε μια καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας και την πρώτη εντολή στον Α. Τσίπρα.

Για τον κ.Βαρουφάκη

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Αυτά τα οποία είπε ο κ. Βαρουφάκης δεν είναι λόγια του αέρα, αποφάσισε ο ίδιος με αυτή την ατζέντα που τοποθέτησε να καταστήσει τον εαυτό του μη συνεργαζόμενο με τον οποιοδήποτε. Εμείς εκτιμούμε ότι πρώτο και τρίτο κόμμα έχουν υπέρ αρκετό άθροισμα προκειμένου να συγκροτήσουν κυβέρνηση.

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Το πρόγραμμα που θέλουμε να κυβερνήσουμε την επόμενη μέρα είναι απολύτως συγκεκριμένο. Εντός ευρώ, εντός ευρωζώνης με ένα πιο ποιοτικό σύστημα δημόσιας υγείας, δημόσιας παιδείας κ.ο.κ σε αυτά είμαστε πολιτικά και προγραμματικά κοντά με τον κ. Ανδρουλάκη. Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι ένα πραγματικά προοδευτικό πρόγραμμα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος όπως και το δικό μας, απορώ πως τόσο καιρό η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει βγει να πει ότι ειναι μη συνδέσιμο το πρόγραμμά μου με το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη και δεν μπορώ να κυβερνήσω με το Μαξίμου ΑΕ.

Ερωτηθείς αν το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδυναμία στην περίπτωση δεν τα βρουν με το ΠΑΣΟΚ στις πρώτες εκλογές και πάμε σε δεύτερες

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Εμείς πάμε να κερδίσουμε τις εκλογές δεν έχουμε σχέδιο υπονόμευσης του εκλογικού αποτελέσματος για να πάρουμε το μπόνους. Εμείς ίδια στάση θα έχουμε και χωρίς μπόνους και με μπόνους αυτά σκέφτεται να τα κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης υπονομεύει τις εκλογές για να πάρει το μπόνους. Τον πρωθυπουργό δεν τον αποφασίζουν σε κονκλάβια ούτε σε κεντρικές επιτροπές, τον αποφασίζει ο λαός. Αν κερδίσει ο Τσίπρας θα γίνει ο Τσίπρας, αν κερδίσει ο Μητσοτάκης θα γίνει ο Μητσοτάκης, αν κέρδιζε ο Ανδρουλάκης ο Ανδρουλάκης θα έπρεπε να γίνει πρωθυπουργός. Εμείς έχουμε στόχο συγκρότησης κυβέρνησης από τις πρώτες εκλογές μετά είναι νέο πολιτικό πεδίο.

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Αν ο λαός δώσει προοδευτική δυναμική στις εκλογές της 21ης Μαΐου πιστεύω θα συγκροτηθεί κυβέρνηση, δεν μπορεί κανείς να το φρενάρει αυτό. Όποιος πάρει την ευθύνη να πάμε σε δεύτερη κάλπη θα πάρει την ευθύνη.