«Όταν μιλάς για συνεργασία, μιλάς για πρόγραμμα», δήλωσε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας, Νάσος Ηλιόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε επίσης πως εάν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης προοδευτικής διακυβέρνησης και μια δύναμη δεν λάβει μέρος, «τότε στηρίζει τον Μητσοτάκη».

«Μέχρι το τέλος»

Επιπλέον, σημείωσε πως αυτές οι εκλογές θα είναι ντέρμπι μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς «υπάρχει κόσμος που ζυγίζει ακόμα τι θα πράξει».



Η συνέντευξη

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, είπε:  

Για τις συνεργασίες: Ο ΣΥΡΙΖΑ λεει ότι απλή αναλογική σημαίνει και συνεργασίες και νομίζω ότι είναι βαθιά αλαζονικό κάποιος να λεει ότι θα βγει αυτοδύναμος ή θα ψηφίζουμε μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Δεν μπορεί αν δουλεύει έτσι μια σοβαρή δημοκρατία και ένα σοβαρό κράτος δικαίου. Όταν μιλάς για συνεργασίες πρέπει να μιλήσεις για πρόγραμμα αλλιώς δεν γίνεται, αν προσπαθήσεις να μιλήσεις για συνεργασίες χωρίς πρόγραμμα νομίζω μιλάμε για εκφυλισμό.

Για τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ: Οι βασικοί στόχοι πάνω στους οποίους εμείς λέμε ότι μπορεί να υπάρξει μια συνεργασία είναι η ενίσχυση του δημόσιου ΕΣΥ, η πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στο ΕΣΥ. Είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας, η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, τα άμεσα μέτρα με μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ για την ακρίβεια αλλά και πολύ σημαντικά ζητήματα όπως οι υποκλοπές και τα Τέμπη να υπάρξει αλήθεια και να μην προχωρήσουμε με ένα πλαίσιο συγκάλυψης όπως προχωράει τώρα η χώρα. Σε αυτά τα ζητήματα  η πολιτική μας εκτίμηση είναι ότι με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπάρξει συνεννόηση, αν την κρίσιμη στιγμή και πάνω σε αυτά τα ζητήματα ενώ προγραμματικά μπορεί να υπάρξει συνεννόηση, το ΠΑΣΟΚ επιλέξει να τορπιλίσει μια τέτοια προοπτική για επιλογές προσώπων και για το βασικό ζήτημα  δηλαδή εμείς λέμε ότι ο Πρωθυπουργός  οφείλει να αντλεί τη νομιμοποίηση του από την λαϊκή ψήφο, θεωρούμε ότι πάνω σε αυτό το ζήτημα θα μπορέσει να υπάρξει συνεννόηση. Αν μια προοδευτική δύναμη ενώ υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης μιας τέτοιας προοδευτικής κυβέρνησης επιλέξει να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη νομίζω ότι θα το πληρώσει πολύ ακριβά.   

Ερωτηθείς αν δεν υπάρξει συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ αυτό θα είναι στήριξη στον Μητσοτάκη, απάντησε: Αντικειμενικά δίνει δεύτερη ευκαιρία στον Μητσοτάκη. Αν υπάρχουν δυνατότητες συγκρότησης μιας προοδευτικής κυβέρνησης και μια προοδευτική δύναμη δεν μπει σε αυτή τα διαδικασία όχι γιατί έχει κάποια βαθειά προγραμματική διαφορά όπως εμφανίζεται το ΚΚΕ, που συγχωρείστε με ούτε αυτό το καταλαβαίνω δηλαδή το ΚΚΕ ακολουθεί 30 χρόνια μια στρατηγική κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε και για αυτή τη ζωή. Δηλαδή εγώ θέλω μια Αριστερά που σε αυτή τη ζωή θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία, μια Αριστερά που σε αυτή τη ζωή θα ρυθμίσει το ιδιωτικό χρέος, μια Αριστερά που σε αυτή τη ζωή θα φτιάξει ξανά την Επιθεώρηση Εργασίας. 

Ερωτηθείς τι εννοεί ο κ. Τσίπρας με τη φράση ότι «το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό», τόνισε: Αυτές οι εκλογές θα είναι ντέρμπι μέχρι την τελευταία στιγμή. Υπάρχει μια αισιοδοξία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει. Είναι ότι πρώτη φορά βλέπω τόσους ανθρώπους οι οποίοι παρακολουθούνε, ακούνε, προβληματίζονται αλλά δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί. Δηλαδή βλέπεις ότι υπάρχει μέχρι τελευταίας στιγμής ένας κόσμος που ακόμα ζυγίζει πάρα πολύ τελικά τι θα πράξει, τι θα επιλέξει.