Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι υποψήφιοι και τα κομματικά επιτελεία 5 ημέρες πριν από την Κυριακή των εκλογών. Όπως διαπιστώσαμε από το ρεπορτάζ, γνωστοί και άγνωστοι υποψήφιοι, έμπειροι ή άπειροι, πρώην και νυν έχουν σχεδιάσει να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους τους σε κεντρικές ομιλίες αυτήν την τελευταία προεκλογική εβδομάδα. Ο λόγος... εξηγείται. Να έχουν νωπή και φρέσκια την παρουσία του εκάστοτε βουλευτή οι ψηφοφόροι του. «Όσο πιο κοντά στην Κυριακή τόσο πιο καλά σε θυμούνται….» έλεγε παλιός κοινοβουλευτικός. Κάποιες ομιλίες, έχουν στρας και φαντασία, άλλες είναι μικρής συμμετοχής και άνευρες ενώ κάποιοι δεν μπόρεσαν να γεμίσουν τις αίθουσες ή τα γήπεδα που πλήρωσαν. 

Ποιοι μίλησαν και πού

Τη Δευτέρα μίλησε στους ψηφοφόρους της ΝΔ ο υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος. Στο ΟΑΚΑ, νωρίς το απόγευμα. Η αίθουσα των επισήμων γέμισε. Το επιτελείο του κ. Κουμουτσάκου έτρεχε για να οργανώσει και να συντονίσει τον κόσμο. Το παρών έδωσαν αυτοδιοικητικοι από δήμους που εκλέγεται ο βουλευτής και πλήθος κόσμου. Μουσική, βίντεο με την ζωή και τη πορεία του πρώην υπουργού ήταν ο πρόλογος για την ομιλία που ακολούθησε από τον Γ. Κουμουτσάκο που συγκίνησε όλους με την αναφορά του στην γιορτή της μητέρας …και στη μητέρα του που της αφιέρωσε τα όσα είπε στην συνέχεια και δήλωσε πως χωρίς εκείνη τίποτα δεν θα είχε καταφέρει μέχρι σήμερα. 

Κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Κοτρωνιάς της ΝΔ υποψήφιος στην Φθιώτιδα την Δευτέρα στις 7.30. Σύνθημα του η Φθιώτιδα πρωταγωνίστρια στην Ελλάδα που αλλάζει.

Δευτέρα διάλεξε επίσης στις 7.30 στο Σύνταγμα, να δώσει την κεντρική ομιλία για τους ετεροδημότες ο υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Τη  «μάχη» για τον σταυρό μέχρι και την τελευταία στιγμή… δίνουν οι υποψήφιοι όλων των παρατάξεων όπως και ο Γιάννης Παππάς. Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Γιάννης Παππάς, πραγματοποίησε την προεκλογική του ομιλία στην στην Κω, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Θερινό Κινηματογράφο ΟΡΦΕΑ για να ευχηθεί στον υποψήφιο βουλευτή καλή επιτυχία και να παρακολουθήσει την κεντρική πολιτική του ομιλία.

Τον κόσμο υποδεχόταν μουσικά με το σαξόφωνο του ο μαέστρος - αρχιμουσικός Θανάσης Πουλιού, ενώ στην είσοδο δινόταν σε κάθε μαμά, γλαστράκι με βασιλικό δώρο για τη γιορτή της μητέρας.

Ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τον κόσμο που έδωσε το παρών και εγγυήθηκε ότι αν εκλεγεί την ερχόμενη Κυριακή ξανά, θα συνεχίσει να εκπροσωπεί τους Δωδεκανήσιους με αξιοπρέπεια, διεκδικώντας τα μέγιστα για τον τόπο μας.

Την κεντρική πολιτική ομιλία της διοργάνωσε για τη Δευτέρα και η βουλευτής ΝΔ στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης και υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές, Άννα Ευθυμίου. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Αριστοτέλειον» όπου έκανε έναν απολογισμό για τα πεπραγμένα στην πρώτη κοινοβουλευτική της θητεία και δεσμεύτηκε να τιμήσει την ψήφο του κόσμου και στην επόμενη 4ετία.

Στο Περιβολάκι της Νίκαιας έκανε την Κεντρική του ομιλία Δευτέρα απόγευμα ο υποψήφιος της ΝΔ στην Β Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος μαζί με την σύζυγο του και τις δύο κόρες του. Η Πλατεία Δαβάκη πλημμύρισε κόσμο που έδειξε την στήριξη του στον μαχητικό δημοσιογράφο έστειλε μήνυμα δύναμης και νίκης για την Κυριακή.