Στα προβλήματα της κοινωνίας τα οποία πρέπει να γνωρίζει από πρώτο χέρι ένας πολιτικός ώστε να τα αντιμετωπίζει με ενσυναίσθηση, αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας στην κάμερα του Star.gr και στον Αλέξανδρο Διακόπουλο, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ο κ. Ρουσόπουλος αποκαλύπτει ποια είναι η διέξοδος από την ένταση της προεκλογικής περιόδου, αλλά και ποιο μέλος της οικογένειάς του τον συμβουλεύει σχετικά με την καμπάνια του.

Για το πόσο δύσκολη είναι μία ημέρα προεκλογικής εκστρατείας, σε μια τόσο μεγάλη και δύσκολη εκλογική περιφέρεια, όπως ο Βόρειος Τομέας της Β΄ Αθηνών, που έχει μεγάλη κοινωνική διαστρωμάτωση, παρότι κάποιοι την έχουν ταυτίσει με τα αποκαλούμενα «Βόρεια Προάστια», απαντά: «Δεν είναι καθόλου έτσι. Έχεις τη Νέα Ιωνία, τη Νέα Φιλαδέλφεια, τη Μεταμόρφωση, το Γαλάτσι, έχεις περιοχές που είναι  «μεσαίες», με πληθυσμό αρκετά δυναμικό και βέβαια έχεις τις περιοχές από την άλλη πλευρά. Χαλάνδρι, Παπάγου, Χολαργό, Φιλοθέη, Κηφισιά κλπ. Η καθημερινότητα είναι δύσκολη, ειδικά στην προεκλογική περίοδο, γιατί τρέχεις από συνάντηση σε συνάντηση, από συγκέντρωση σε συγκέντρωση. Αυτό όμως είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να συμβαίνει κανονικά στην τετραετία, ειδικά σε αυτήν την τετραετία συνέβη μόνο κατά το ήμισυ, επειδή είχαμε την πανδημία».

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών διευκρίνισε πάντως ότι το «τρέξιμο» της προεκλογικής περιόδου «είναι πολύ ευχάριστο, υπό την έννοια ότι μιλάς με πολύ κόσμο, ακούς αυτά που θέλουν να σου πουν και δεν είναι μόνο παράπονα, είναι και οι απορίες που πρέπει να απαντήσεις, είναι και οι προτάσεις και οι συμβουλές που δίνεις. Άρα, αν εξαιρέσει κανείς τον  βιολογικό – σωματικό κόπο, κατά τα λοιπά είναι μια πάρα πολύ ωραία περίοδος που δίνει ζωή στην πολιτική, δίνει ζωή στη Δημοκρατία».

Ρουσόπουλος: Αν είσαι έξω από τα προβλήματα της κοινωνίας δεν πρέπει να είσαι στην πολιτική 

Σχετικά με την ενσυναίσθηση που πρέπει να δείχνουν οι πολιτικοί για τα προβλήματα της κοινωνίας ή αν κάποιοι από αυτούς δείχνουν να είναι «έξω από αυτά», ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε: «Νομίζω ότι εάν είσαι έξω από αυτά δεν πρέπει να είσαι στην πολιτική. Χωρίς να επαίρομαι, αλλά περνώντας στη ζωή μου από διάφορα στάδια, από μία οικογένεια που προέρχεται από επαρχιακή πόλη και μετακόμισε στην Αθήνα, όπως συνέβη με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Αθήνας, τη δεκαετία του ’70 και παλαιότερα, προερχόμενος από κοινωνική τάξη που δεν είχε κανενός είδους σχέσεις με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα ή παλιές πολιτικές οικογένειες, πηγαίνοντας στη ζωή μου από ένα επάγγελμα, τη δημοσιογραφία, στην πολιτική, δεν ξέχασα ποτέ αυτό το οποίο έμαθα από τα μικρά μου χρόνια, να είσαι παρά πολύ κοντά, όσο μπορείς πιο κοντά, στον κόσμο».

Ο κ.  Ρουσόπουλος διευκρινίζει όμως ότι αυτό «δεν πρέπει να σε οδηγεί πάντοτε στο να λες πόσο δίκιο έχει ο λαός σε όλα», αλλά προσθέτει ότι «δεν έχει άδικο όταν παραπονείται, γιατί νιώθει μία απαξία και ότι είναι λίγο στη γωνία». «Ο στόχος του πολιτικού δεν είναι να πάρει μία θέση για να γίνει διάσημος ή πλούσιος, δυστυχώς συμβαίνουν και αυτά, τα έχουμε δει. Εγώ, δόξα τω Θεώ πέρασα από μια επαγγελματική δραστηριότητα όπου  οι περισσότεροι Έλληνες με γνώριζαν και με αγαπούσαν και περισσότερα εισοδήματα είχα στη θέση στην οποία βρισκόμουν από αυτά τα οποία έχει οποιοσδήποτε πολιτικός. Άρα, η δική μου η μετάβαση δεν είχε να κάνει παρά μόνο με αυτό που είπατε: Την προσπάθεια να λειτουργήσεις ως μεσολαβητής, μεταξύ του Πολίτη και του Κράτους, στο δίκαιο αίτημά του, που πολλές φορές δεν το ακούει κανείς». 

«Δε μου λείπει καθόλου η δημοσιογραφία αλλά νοσταλγώ το ντοκιμαντέρ» 

«Δε μου λείπει καθόλου η  δημοσιογραφία σήμερα. Εκπλήρωσα τα όνειρά μου, έμεινα 20 χρόνια, πέρασα από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, είμαι από την τυχερή γενιά εκείνη που ζήσαμε την άνοιξη της ραδιοφωνίας, την άνοιξη της ιδιωτικής τηλεόρασης. Πρόλαβα και έζησα τις μεγάλες εφημερίδες, εργάστηκα από το 1981 και μετά στην «Ελευθεροτυπία» που ήταν από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της μεταπολίτευσης» απαντά στη σχετική ερώτηση του star.gr. Προσθέτει όμως ότι αισθάνεται υπερήφανος γιατί ήταν ο πρώτος στην ιδιωτική τηλεόραση ο οποίος ξεκίνησε τα ντοκιμαντέρ.

Ο Θ. Ρουσόπουλος συμπλήρωσε μάλιστα: «Αν μου έλεγε ποτέ κανείς τι θα ήταν αυτό το οποίο σου άρεσε τόσο πολύ που θα ήθελες να το ξανακάνεις, θα ήταν τα ντοκιμαντέρ. Όμως δε θα μπορούσα ξαναγυρίσω στη δημοσιογραφία, γιατί όταν έχεις περάσει από την άλλη όχθη και έχεις ταυτιστεί με πολιτική ιδεολογία, δε γίνεται να κάνεις δημοσιογραφία».

«Με τη Μάρα Ζαχαρέα δεν μπλεκόμαστε ο ένας στη δουλειά του άλλου»

Όσον αφορά το αν υπάρχουν συμβουλές της συζύγου του Μάρας Ζαχαρέα, Διευθύντριας Ειδήσεων και παρουσιάστριας του  κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, όπως και των παιδιών του, σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών απαντά: «Η Μάρα αποφεύγει να δίνει συμβουλές, όπως και εγώ αποφεύγω να δίνω στη δουλειά της και προσπαθούμε να έχουμε μια πορεία ο καθένας ευδιάκριτη, διαφορετική. Άλλωστε σπανίως συναντιόμαστε τώρα πια στο σπίτι, υπό την έννοια ότι στην προεκλογική περίοδο φεύγω αξημέρωτα από το σπίτι και γυρίζω αργά το βράδυ».

Ο Θ. Ρουσόπουλος αναφέρει ότι στον τομέα των συμβουλών στην πολιτική καμπάνια, ο γιος του Βασίλης είναι πιο πολύ δραστήριος από την οικογένεια, καθώς έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στην Ελλάδα,  έχει κάνει μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και συνεχίζει το διδακτορικό του στην Αθήνα, ενώ η κόρη του Άννα ενδιαφέρεται μεν για την  πολιτική και τον πατέρα της, αλλά η ενασχόλησή της αφορά τον καλλιτεχνικό τομέα. «Στις συμβουλές εκείνος που με παρακινεί στην καθημερινότητα είναι ο γιος μου Βασίλης, κυρίως για τη δραστηριότητα που έχω, αν έχω ετοιμάσει όσα πρέπει».

Διέξοδος με διάβασμα, σταυρόλεξο και… κουπί

Για το αν υπάρχει «διέξοδος» από την ένταση της προεκλογικής δραστηριότητας με μια δραστηριότητα ή και την ανάγνωση ενός βιβλίου, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ απαντά:

«Δύο πράγματα κάνω το βράδυ πριν κοιμηθώ: Θα διαβάσω οπωσδήποτε κάποιες σελίδες, όχι τόσο πολλές όσο παλιά που μπορούσα να διαβάσω ένα βιβλίο σε τρεις βραδιές, αλλά θα διαβάσω οπωσδήποτε κάτι και θα λύσω ένα  σταυρόλεξο. Κοιμάμαι λίγο, πάντοτε κοιμόμουν λίγο. Αλλά ακόμη και στις 4.30 - 5 το πρωί, μπορεί για 40 λεπτά να ασκηθώ σε αυτό που μαζί με πιλάτες είναι η  μόνη άσκηση σωματική που κάνω, στην κωπηλησία. Έχω ένα κωπηλατικό μηχάνημα που είναι αρκετά μικρό αλλά και αρκετά ικανό  για να με οδηγήσει σε ευεξία. «Έχει τύχει αρκετές φορές τα ξημερώματα να κωπηλατώ πριν ξεκινήσω την κωπηλασία της προεκλογικής περιόδου» δηλώνει στο star.gr ο Θ. Ρουσόπουλος που χαριτολογώντας συμφωνεί με την παρατήρηση ότι «κάνει κουπί στην κυριολεξία»!

Οι «εκλογές του καναπέ» και η συμμετοχή σε αυτές  

Τέλος, σχετικά με το αν οι εκλογές αυτές είναι «εκλογές του καναπέ», όπως διατείνονται κάποιοι ο κ. Ρουσόπουλος χαρακτηρίζει θετικό ότι δεν έχουμε επεισόδια στους δρόμους, όπως συνέβη τις προηγούμενες ημέρες στην Τουρκία ή όπως συνέβαινε παλαιότερα και στην Ελλάδα.

Συμπληρώνει όμως: «Το μόνο που θα με ανησυχούσε είναι αν πραγματικά οι νεότερες γενιές απαξιώνουν την πολιτική και θεωρούν ότι δεν πρέπει να ασχοληθούν. Είναι η μόνη ανησυχία που έχω, γιατί  η συμμετοχή είναι το κύτταρο της Δημοκρατίας».