Λίγα μέτρα πριν από την τελευταία «στροφή», ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να «επικοινωνεί» τις βασικές προγραμματικές του δεσμεύσεις σε Οικονομία, Υγεία, Παιδεία και Ασφάλεια, θεωρώντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο κερδίζει τη μάχη των αναποφάσιστων, ιδίως όλων όσοι αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, διευρύνοντας έτσι το προβάδισμα του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί σε κάθε δημόσια παρέμβασή του να προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, εφόσον επικρατήσει η λογική της χαλαρής ψήφου, τονίζοντας ότι λάθη δεν μπορούν να διορθωθούν μετά την απομάκρυνση από την κάλπη.

«Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω. Αν θα συνεχίσουμε να μειώνουμε τους φόρους και να αυξάνουμε τα εισοδήματα ή θα ξαναγυρίσουμε στις πολιτικές υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης.

Αν θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις συντάξεις των συνταξιούχων, όπως εμείς κάναμε, ή αν θα ξαναγυρίσουμε στις εποχές του Νόμου Κατρούγκαλου, αυτού που σας τσάκισε τις συντάξεις», επεσήμανε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε πολίτες στη Μυτιλήνη.