«Στις 22 Μαΐου μπορεί να υπάρχει μια κυβέρνηση που θα προστατέψει την πρώτη κατοικία και θα επαναφέρεις τις συμβάσεις εργασίας», τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας Νάσος Ηλιόπουλος.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Νάσου Ηλιόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

 Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ , κος Νάσος Ηλιόπουλος,  μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και  Θανάση Φουσκίδη.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ λεει ότι στις 22 του μήνα μπορεί να υπάρχει μια κυβέρνηση που θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία για να μην βλέπουμε σκηνές όπου ανθρωποι 80 χρονών ανάπηροι χάνουν το σπίτι τους για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ. Αυτό είναι βαρβαρότητα, είναι κανιβαλισμός, δεν είναι δημοκρατία αυτό το πράγμα. Λέμε ότι πρέπει να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις στην αγορά εργασίας και να λειτουργεί η Επιθεώρηση Εργασίας έτσι ώστε να τελειώσει η παραβατικότητα που βλέπουμε να ανθίζει ξανά ειδικά στην εστίαση και τον τουρισμό που έχει μετατραπεί ξανά η αγορά εργασίας σε ζούγκλα. Λέμε ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους έτσι ώστε να μπορέσουν να ανασάνουν  οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αφορολόγητο στα 10.000€ και πάρα πολύ κρίσιμο για εμάς ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο με δημόσια ΔΕΗ το οποίο σημαίνει ότι δεν θα έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη.

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα το οποίο λεει «ψηφίστε με και δεν θα κάνω κυβέρνηση». Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόταση για κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ούτε έναν σύμμαχο.

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη η οποία άφησε ρυθμισμένο το δημόσιο χρέος για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια με κλειδωμένο επιτόκιο 1%. Κάντε ένα ρεπορτάζ τι γίνεται στα νοσοκομεία τα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων το ’19 ήταν στα 200 εκατομμύρια αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 1 δις. Ποιος έχει τινάξει στον αέρα τα δημόσια οικονομικά ξανά, ποιος ειναι αυτός ο οποίος έκανε πλιάτσικο στα δημόσια οικονομικά με τον Πάτση, τον Χειμάρα,  τη Νικολάου με 10 δις απευθείας αναθέσεις και τι λεει η ΝΔ ότι δεν μπορεί η χώρα να έχει προστασία της πρώτης κατοικίας; Πόσο κοστίζει να υπάρχει προστασία πρώτης κατοικίας; Δεν κοστίζει γιατί είναι θεσμικό μέτρο. Πόσο κοστίζει να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να λειτουργεί η Επιθεώρηση Εργασίας ; Δεν κοστίζει γιατί είναι θεσμικό μέτρο. Πόσο μας κόστισε ότι για το ξύλο που έφαγε ο αρχαιολόγος στη Μύκονο βάλαν αρχικά πρόστιμο 20 εκ. που μετά με μια τροπολογία το κάναν 500€; Μιλάμε για μια δύναμη βαθιάς θεσμικής ανομίας, μια δύναμη που στους συνταξιούχους έκοψε 7 δις. Εμείς λέμε ότι οι αδικίες αυτές θα αποκατασταθούν, θα υπάρχει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο το οποίο θα στηρίζει τις δημιουργικές και όχι τις παραβατικές δυνάμεις που στηρίζει η ΝΔ.

Αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων

Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι πάνω από το νόμο, δεν είναι πρίγκιπας, είναι εκλεγμένος και σε μια δημοκρατία ο καθένας έχει συνέπειες για αυτά που έχει κάνει. Αν αποδειχτεί στη Δικαιοσύνη η εμπλοκή που φαίνεται αυτή τη στιγμή απ’ όποιον έχει δει στοιχειωδώς τα στοιχεία του ίδιου του κ.Μητσοτάκη για τον παρακρατικό μηχανισμό Predator και ΕΥΠ προφανώς πρέπει να υπάρχουν ποινικές ευθύνες.