Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα βρεθεί στην Πάτρα σήμερα το απόγευμα με αφορμή τις περιοδείες του, «μία ανάσα» πριν τις κάλπες της 21ης Μαιου.

Ο Ανδρουλάκης, επισκέπτεται συχνά την Πάτρα ενώ έχει και την στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος με συνεχείς δράσεις επιθυμεί την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάκτηση του «πράσινου» χαμένου εδάφους, σε ένα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο. Με το δεδομένο ότι ο πρώην πρωθυπουργός εκλέγεται δίχως σταυρό (λόγω της προτέρας ιδιότητάς του), προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να μπορεί να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο της περιοχής είναι η μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ όπου ανέπτυξε τη δική του δυναμική. Η επικοινωνία Ανδρουλάκη - Παπανδρέου για την συσπείρωση της γενέτειράς του δευτέρου, αποτελεί στοίχημα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που θα γίνει δεκτός σήμερα στην περιοχή από τον ίδιο μαζί με τους άλλους υποψήφιους βουλευτές και την ομάδα των τοπικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες o Ανδρουλάκης θα ξεκινήσει την ομιλία του πιάνοντας το νήμα από την πρόσφατη τηλεμαχία, όπου -σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη- κατάφερε να πετύχει ισχυρά «χτυπήματα» στο προφίλ του πρωθυπουργού αλλά και του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα κάνει λόγο για τις μεγάλες διαφορές με τη Νέα Δημοκρατία στα κοινωνικά ζητήματα, καθώς και με τον ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα και στο μεταναστευτικό – προσφυγικό. «Είμαι σοσιαλδημοκράτης, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα του ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κομμουνιστικογενές κόμμα και οι άλλοι είναι κόμμα της λαϊκής Δεξιάς. Προφανώς, έχουμε άλλον ιδεολογικό κώδικα κι άλλες θέσεις», θα επαναλάβει ο κ. Ανδρουλάκης επιμένοντας ότι βάσει της λαϊκής ετυμηγορίας και αξιοποιώντας την τρίτη εντολή θα επιδιώξει «σταθερότητα και πρόοδο, μέσω προγραμματικών συγκλίσεων».

Σύμφωνα με τς ίδιες πηγές, θα ξεκαθαρίσει εκ νέου πως τα πρόσωπα του Πρωθυπουργού και των κύριων Υπουργείων πρέπει να εκφράζουν αυτές τις προγραμματικές συγκλίσεις. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για ισχυρή Δημόσια Υγεία, αλλά να έχουμε Υπουργό τον κ. Πλεύρη. Πρέπει να έχεις έναν υπουργό όπως ήταν ο Γιώργος Γεννηματάς να πιστεύει στο ΕΣΥ, να ρίξει δαπάνες στο ΕΣΥ», σημειώνει μεταξύ άλλων στις δημόσιες παρεμβάσεις του, τονίζοντας πως ό,τι λέει σήμερα είναι ο οδικός χάρτης για την επόμενη μέρα. «Δεν θα υπάρχει καμία παρέκκλιση γιατί θέλω σε αυτήν τη νέα αρχή να έχουμε με τους πολίτες σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης», υπογραμμίζει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εμμένοντας στη θέση του ότι «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας ξανά πρωθυπουργός».

Σε σχέση με το οικονομικό μοντέλο, ο κ. Ανδρουλάκης θα επιχειρήσει την αποδόμηση του αφηγήματος της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι σερφάρουν επικίνδυνα στην παροχολογία, ενώ την ίδια στιγμή η ελληνική οικονομία χρειάζεται σταθερό δημοσιονομικό τιμόνι και σε κάθε περίπτωση προσεκτικά βήματα για να μην μπει σε νέες περιπέτειες.

Αναφορικά με το ζήτημα των υποκλοπών, θα κάνει μνεία των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την τηλεμαχία, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά είπε ότι ξέρει τον λόγο της παρακολούθησης. «Δεν ήμουν εθνικός κίνδυνος. Εγώ ξέρω τι είμαι, όπως και οι σύντροφοι και οι φίλοι μου στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την πορεία μου και ξέρουν αν ήμουν κίνδυνος για τη δημοκρατία και για την πατρίδα», θα σχολιάσει καλώντας την ελληνική δικαιοσύνη να δώσει απαντήσεις. «Πρέπει επιτέλους η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Β. Βλάχου και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, ο κ. Κοντολέων, να απολογηθούν γιατί υπέγραψαν ότι η παρακολούθησή μου γίνεται για εθνικούς λόγους», θα σημειώσει σπεύδοντας να συμπληρώσει τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι κακώς υπογράφηκε με την επίκληση εθνικών λόγων.

Τέλος, στα Χανιά θα βρεθεί αύριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη στην Αθήνα  και θα κλείσει την προεκλογική εκστρατεία με ομιλία στην γενέτειρά του, το Ηράκλειο, την Παρασκευή το βράδυ.