Τα παραδοσιακά «κάστρα» της Νέας Δημοκρατίας επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενισχύσει στα τελευταία μέτρα πριν από τις εκλογές ακόμα περισσότερο τη συσπείρωση των «γαλάζιων» ψηφοφόρων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Μαγνησίας. Το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την πόλη των Τρικάλων, όπου θα λάβει μέρος σε συζήτηση με τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, με θέμα «Για τις πόλεις που θέλουμε», στο Μουσείο Τσιτσάνη. Στη συνέχεια θα μεταβεί στον Βόλο, όπου στις 19:00 θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης. 

Η Μαγνησία θεωρείται «προπύργιο» της Ν.Δ., δεδομένου ότι στις κάλπες του 2019 είχε συγκεντρώσει 38,7% έναντι 32,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχα στα Τρίκαλα η Ν.Δ. είχε καταγράψει ποσοστό 44,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 29,54%. Ωστόσο, και στις δύο αυτές περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρές δυνάμεις, στα Τρίκαλα είχε 9,7% και στη Μαγνησία 6,5%, κάτι που φαίνεται να ερμηνεύει το επιπλέον ενδιαφέρον της Πειραιώς, με την επίσκεψη του πρωθυπουργού. Στόχος του κεντρικού προεκλογικού επιτελείου της Ν.Δ. είναι να προσεγγίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν θετικά τον κ. Μητσοτάκη, ώστε να «ρίξίουν» στην κάλπη το γαλάζιο ψηφοδέλτιο.

«Κοινωνική Ελλάδα»

Στο μεταξύ, χθες στο ντιμπέιτ ο πρωθυπουργός, τόσο μέσα από τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων όσο και μέσω του καταληκτικού του μηνύματος, περιέγραψε για πρώτη φορά το όραμά του για την Ελλάδα του 2027, που ονόμασε «κοινωνική Ελλάδα».

«Σε δέκα μέρες έχουμε εθνικές εκλογές και όπως σε όλες τις εκλογές, οι πολίτες θα κληθούν να πάρουν μία κρίσιμη απόφαση για το δικό τους μέλλον: αν θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά σε έναν δρόμο ανάπτυξης και ευημερίας ή αν θα κυλήσουμε πίσω σε ένα παρελθόν το οποίο, πιστεύω, ότι οι πιο πολλοί θέλουμε να ξεχάσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Πιστεύω, κάνοντας τον απολογισμό μιας δύσκολης τετραετίας, ότι μπορώ να κοιτάξω τους πολίτες στα μάτια και να τους πω ότι ναι, ήμουν συνεπής στις προεκλογικές δεσμεύσεις τις οποίες έδωσα πριν από τέσσερα χρόνια και ναι, κράτησα τη χώρα ασφαλή εν μέσω πρωτοφανών κρίσεων. Το έργο μας θα το αξιολογήσουν οι πολίτες τελικά, ο λόγος περνάει σε αυτούς.  Όμως οι πολίτες δεν ψηφίζουν με γνώμονα το τι έκαναν οι κυβερνήσεις στο παρελθόν, ψηφίζουν με γνώμονα το μέλλον».

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει ένα πολύ ξεκάθαρο όραμα για την Ελλάδα του 2027 και εξήγησε πως πρόκειται για «μια Ελλάδα παραγωγική, μια Ελλάδα η οποία θα συνεχίσει στην τροχιά της δυναμικής ανάκαμψης στην οποία έχει μπει τα τελευταία χρόνια, με ρυθμούς ανάπτυξης διπλάσιους του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Μια Ελλάδα η οποία επιτέλους θα φέρει την ανεργία κάτω από το 10%, θα δημιουργεί πολλές καλές θέσεις εργασίας. Μια Ελλάδα η οποία θα μπορέσει τελικά να ανεβάσει τον μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ και τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει αλλιώς παρά μόνο εάν συνεχίσουμε στον δρόμο τον οποίο έχουμε ήδη χαράξει. Αν μπορέσουμε πραγματικά να δώσουμε στους νέους μας καλύτερες προοπτικές, για να μην αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό, αλλά να ξέρουν ότι μπορούν να μείνουν εδώ στην πατρίδα μας και να διεκδικήσουν για τους εαυτούς τους ένα καλύτερο μέλλον».

Όπως σημείωσε «στην κοινωνική Ελλάδα την οποία οραματίζομαι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Το είπα και πριν, η κατάσταση στα νοσοκομεία μας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι. Έχουμε όμως ένα σαφές σχέδιο για το πώς μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη. Πώς θα επενδύσουμε σε υποδομές, σε ανθρώπινο δυναμικό, πώς δεν θα χρειάζεται να περιμένει κάποιος μήνες για να κάνει ένα προγραμματισμένο χειρουργείο. Ξέρω πολύ καλά ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωταγωνίστρια στην πράσινη ανάπτυξη. Είναι κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για λόγους ενεργειακής απεξάρτησης, αλλά είναι επίσης απαραίτητο γιατί έτσι θα μειώσουμε τελικά το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά μας. Και ναι, μπορούμε να γίνουμε, είμαστε ήδη πρωταθλητές, μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Να παράγουμε περισσότερη ενέργεια από τον ήλιο και από τον άνεμο και αυτό να γίνεται όχι μόνο σε επίπεδο μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά σε επίπεδο νοικοκυριού, σε επίπεδο αγρότη, σε επίπεδο της πιο μικρής μονάδας μεταποίησης. Και βέβαια, μια Ελλάδα η οποία θα παραμένει ισχυρή, πρωταγωνίστρια στην περιοχή μας, η οποία θα συμμετέχει ισότιμα στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, θα συνδιαμορφώνει την Ευρώπη την οποία όλοι οραματιζόμαστε. Να συνεχίσουμε δηλαδή στον δρόμο τον οποίον έχουμε χαράξει μέχρι σήμερα». «Αυτήν την Ελλάδα μπορούμε να την κάνουμε πράξη», κατέληξε.