Την βεβαιότητα και την σιγουριά της εκλογικής πρωτιάς τόσο σε προσωπικό όσο και σε παραταξιακό επίπεδο, αποπνέει στην συνέντευξή μας ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Πρεβέζης με τη Νέα Δημοκρατία, Στέργιος Γιαννάκης.

Κύριε Γιαννάκη, ποιο είναι κατά την γνώμη σας το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου;

Λίγες φορές στην μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία της χώρας το διακύβευμα είναι τόσο ξεκάθαρο. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει αν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά ή θα γυρίσει πίσω. Είναι ιστορική αναγκαιότητα, κοινωνική απαίτηση και ελπιδοφόρα προοπτική η Κυβερνητική συνέχεια της Νέας Δημοκρατίας.

Απέδειξε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι μπορεί αφ’ ενός να αντιμετωπίσει και να ανταποκριθεί με επιτυχία και στις πιο δύσκολες και αντίξοες καταστάσεις και ταυτόχρονα να παράξει, το προαπαιτούμενο για την χώρα, εκσυγχρονιστικό, μεταρρυθμιστικό και αναπτυξιακό έργο.

Αναφέρομαι βέβαια στην επιτυχή αντιμετώπιση όλων αυτών των εξωγενών και πρωτόγνωρων πολλαπλών κρίσεων που ενέσκηψαν με σφοδρότητα ετούτη την τετραετία, από το μεταναστευτικό, την υγειονομική κρίση, τα ελληνοτουρκικά και τις παγκόσμιες επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Κυβέρνηση κατάφερε να αναβαθμίσει την χώρα σε διεθνές επίπεδο με σώφρονα εξωτερική πολιτική και την αμυντική της θωράκιση, αλλά ταυτόχρονα προνόησε να κρατήσει την κοινωνία όρθια, στηρίζοντας νομοθετικά και οικονομικά την μεσαία τάξη, τους επαγγελματίες, τους νέους της χώρας, τους αγροτοκτηνοτρόφους, τις γυναίκες και την οικογένεια, αλλά και τα άτομα με αναπηρία.

Αυτά τα 4 χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Μειώθηκαν οι φόροι, μειώθηκε η ανεργία και η ταλαιπωρία των πολιτών μέσω της ψηφιοποίησης. Άνοιξε η αγορά εργασίας με περισσότερες δουλειές, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, διορίστηκαν 25.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, δημιουργήθηκε μέριμνα για την οικογένεια. Μερικά από τα πολλά βήματα προόδου που ήδη έγιναν.

Επειδή αναφερθήκατε στο κυβερνητικό έργο της τετραετίας, στο Νομό σας, στο Νομό Πρέβεζας υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση για αναπτυξιακά έργα; Τι έχει γίνει;

Δεν είμαι πολιτικός που επιδιώκει την σύγκρουση, αλλά προτιμώ την σύγκριση. Είναι πολύ εύκολο οι πολίτες του Νομού μου να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν την δική μας τετραετία με την προηγούμενη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να σημειώσω ότι από το Νομό μου ισχυρίζεται ότι κατάγεται ο
stergios
Υπερυπουργός και «θησαυροφύλακας» της Εθνικής μας Οικονομίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που θα μπορούσε να αφήσει αναπτυξιακό αποτύπωμα στην Πρέβεζα και δεν έκανε πραγματικά τίποτα. Και δεν μιλώ για μεγαλόπνοες παρεμβάσεις. Έφτανε π.χ. μια υπογραφή του για να περάσουν στον Δήμο Πρέβεζας τα ερειπωμένα κτίρια του παλιού Τελωνείου που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, αφού ήταν στην αποκλειστική αρμοδιότητά του τα Τελωνεία και δεν χρειαζόταν καμία άλλη συνυπογραφή άλλου Υπουργού. Καμία παρέμβαση, καμία απόφαση, μηδενικό έργο.

Αντίθετα η Νέα Δημοκρατία, παρ΄όλες τις πρωτόγνωρες πραγματικά δυσκολίες που αντιμετώπισε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την προηγούμενη τετραετία, αφήνει πίσω της συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο με ουσιώδεις παρεμβάσεις, κάποιες εκ των οποίων για το Νομό της Πρέβεζας είναι εμβληματικές, όπως η σχεδόν ολοκλήρωση της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό από την Αμβρακία, η συντήρηση και αποκατάσταση του Μεγάλου Θεάτρου της Αρχαίας Νικόπολης, η παράκαμψη της Νικόπολης και η ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου που ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της Νικόπολης στα μνημεία Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, η αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης, η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης της Πρέβεζας, του Δήμου Ζηρού και των οικισμών της παραλιακής ζώνης, η στήριξη και ο εκσυγχρονισμός της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, η ανακατασκευή των ιαματικών λουτρών της Πρέβεζας, η διευθέτηση του ρέματος Τούση στην Πάργα, η οριοθέτηση και διευθέτηση ρεμάτων στον οικισμό Τύργια της Κρανιάς, η αντικατάσταση των δημοτικών φωτισμών με λάμπες LED, ενώ δρομολογείται η παράκαμψη της Φιλιππιάδας από τον κόμβο της Καμπής. Αυτά είναι μερικά απ’ αυτά που ξεκίνησαν και άλλα βεβαίως που ολοκληρώνονται τους προσεχείς μήνες.

Θα μου πείτε είναι όλα καλά; Ασφαλώς όχι. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα σε ό,τι αφορά την σύνδεση του Νομού μας με την Ιόνια από το ύψος της Φιλιππιάδας, αλλά και την Εγνατία, το οδικό δίκτυο του Νομού είναι σε απαράδεκτη κατάσταση, το Νοσοκομείο μας είναι σε προβληματική κατάσταση, μολονότι αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται είναι ακριβώς οι ίδιοι που πριν μερικά χρόνια είχαν αντιταχθεί στην ανέγερση νέου Νοσοκομείου με ΣΔΙΤ, όπως ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής που παρ’ ολίγον να το χάσει η πόλη της Πρέβεζας με τις συμφεροντολογικές παρεμβάσεις του τότε Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που όλως τυχαίως είναι τώρα υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννινα, αλλά και των συνεργατών του.

Είστε ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα πορεία σας ως Βουλευτής του Νομού Πρεβέζης;

Στην μέχρι τώρα πορεία μου, ευτύχησα να έχω άριστη και εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους φορείς, από την Περιφέρεια, τους Δήμους, τα Επιμελητήρια, τα Σωματεία και τους Συλλόγους, εξασφαλίζοντας την επιθυμητή συναίνεση, χωρίς ιδεοληψίες και κομματικές εξαρτήσεις, με μόνη επιδίωξη την ευχερέστερη προώθηση των αιτημάτων και των προβλημάτων του Νομού μας, με στόχο και σκοπό ενός καλύτερου αύριο για το Νομό μου και τους συμπατριώτες μου.

Στις 21 Μαΐου, είμαι βέβαιος ότι θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την ευημερία και την προκοπή του λαού μας. Να ξεπεράσουμε νικηφόρα τις δυσκολίες της προηγούμενης τετραετίας και να ολοκληρώσουμε το έργο μας, ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο με την νέα κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας, για την Ελλάδα και για το Νομό της Πρέβεζας. Για αυτό το λόγο, ζητώ και πάλι την στήριξη από τους συμπολίτες μου στο Νομό της Πρέβεζας, στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές για μια νέα, καθαρή τετραετία ώστε να δουλέψουμε μαζί για το Νομό της Πρέβεζας και να πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Κάλπη23» της εφημερίδας Παραπολιτικά