«Τέλος» έβαλε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στην έρευνα που είχε «ανοίξει» για την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και τις καταγγελίες δύο βουλευτών που αποχώρησαν από το κόμμα για «μαύρο χρήμα» που έμπαινε στα ταμεία.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη με εντολή του επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ερευνήθηκαν τόσο ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος όσο και οι δύο καταγγέλλοντες.

Τελικά, ο έλεγχος που διενεργήθηκε κατέληξε στην αρχειοθέτηση της έρευνας από την ανεξάρτητη αρχή.

Στο αρχείο και η έρευνα για Παππά


Την ίδια «τύχη» είχε και η έρευνα που διεξήχθη από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, για δωροληψία του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ Νίκου Πάππα.

Η έρευνα είχε αρχίσει μετά τη διαβίβαση από τη Βουλή του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για το ΣΥΡΙΖΑ channel.

Τα κλιμάκια της Αρχής ερεύνησαν την πορεία των 3 εκατ. ευρώ που όπως έχει καταγγείλει ο Χρήστος Καλογρίτσας πήρε από την οικογένεια Χούρι κατόπιν μεσολάβησης του Ν. Παππά για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες. Τα χρήματα αυτά σύμφωνα με τις καταγγελίες Καλογρίτσα στη συνέχεια φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας «Documento».

Από τον έλεγχο δεν προέκυψαν στοιχεία δωροληψίας του κ. Παππά ούτε ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από τους Χούρι.