Όταν πριν από λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε η 10η Μαΐου ως ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών, όλοι περίμεναν από τις παρατάξεις να τηρήσουν έστω αυτή την ελάχιστη ημερομηνία. Γι’ αυτό και προκάλεσε (δυσάρεστη) έκπληξη το γεγονός ότι η Πανσπουδαστική (σ.σ. παράταξη του ΚΚΕ) έστησε κάλπες πριν από μία εβδομάδα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας – και, μάλιστα, με διήμερη διαδικασία.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Η Πανσπουδαστική στήνει «παράλληλες» κάλπες σε περίπου 25 συλλόγους, από τους οποίους ισχυρίζεται ότι λαμβάνει πάνω από 2.000 ψήφους, χωρίς όμως να αναγνωρίζονται από καμία άλλη παράταξη. Με τον τρόπο αυτό η Πανσπουδαστική επιχειρεί δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να αμφισβητήσει την πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία εδώ και 35 χρόνια αποτελεί την πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια.
Ωστόσο, την απάντηση τη δίνουν οι ίδιοι οι φοιτητές που προσέρχονται μαζικά στις κάλπες των επίσημων φοιτητικών συλλόγων.

Η εικόνα της σημερινής προσέλευσης στις κάλπες του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος είναι χαρακτηριστική. Σύμφωνα με πηγές, στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δηλώνουν απόλυτα δικαιωμένοι, καθώς οι φοιτητές αναγνωρίζουν την αφοσίωση στη νομιμότητα και τις δημοκρατικές διαδικασίες και περιμένουν την 36η συνεχόμενη πρωτιά, με τα αποτελέσματα να μεταδίδονται αργά το απόγευμα από τη σελίδα dap.gr/ekloges/2023/