Μπαίνοντας στην τελική προεκλογική ευθεία, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται έτοιμα να δώσουν τη μάχη πάνω στα προγράμματα των δύο κομμάτων και όχι με βάση τη «Δήμητρα» και την «κυβέρνηση ηττημένων».

«Χτυπήματα κάτω από τη μέση»

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να φέρει τα πράγματα εκεί που τη συμφέρουν, βάζοντας στη συζήτηση θέματα δευτερεύουσας σημασίας, αντί να γίνει μία συζήτηση ουσίας για τα προγράμματα των κομμάτων. Λένε, μάλιστα, ότι δεν είναι τυχαίο πως το θέμα των Τεμπών δεν υπάρχει πουθενά στην επικαιρότητα, παρά την πορεία που έκαναν οι συγγενείς των θυμάτων και παρά το γεγονός ότι προσελήφθη στον ΟΣΕ εκτός ΑΣΕΠ η κόρη του αρχισυνδικαλιστή της ΔΑΚΕ κ. Κιουτσούκη.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να κινηθεί με χτυπήματα κάτω από τη μέση, ανατρέχοντας σε έγγραφα εργασίας των κομματικών στελεχών, όπως έγινε με το κείμενο του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τα τοπικά νομίσματα», λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Και προσθέτουν: «Αυτό που δεν έχουν καταλάβει στην κυβέρνηση είναι ότι  ο κόσμος αδιαφορεί για όλα αυτά τα θέματα, από τη στιγμή που η καθημερινότητά του είναι δύσκολη».

Οι νέοι, οι παρακολουθήσεις και το χρέος

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επικεντρώνει το ενδιαφέρον του και στους νέους, λανσάροντας το σύνθημα «καλύτερα σφηνάκι παρά τον Μητσοτάκη», ενώ στη συνέντευξη που έδωσε χθες το πρωί ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποτιμά τη νέα γενιά.

«Τα νέα παιδιά δεν έχουν λόγο να μείνουν εδώ. Βλέπουν ότι μπορούν να έχουν τριπλάσιο μισθό στο εξωτερικό οι νέοι επιστήμονες. Είναι υποτιμητικό ότι ο κ. Μητσοτάκης έδωσε 150 ευρώ για να πάνε να ψηφίσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναδεικνύουν ακόμα τόσο την έκθεση της επιτροπής PEGA για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα όσο και τις προειδοποιήσεις του πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου για τις αλχημείες με το Δημόσιο και το γενικό χρέος της κυβέρνησης, με εγγυήσεις τις ασφαλιστικές εισφορές, να μην είναι για να τις παίρνει κανείς στην πλάκα.