Το υπερσύχρονο studio του ERTNEWS, που θα φιλοξενήσει τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και τους έξι δημοσιογράφους, για το προγραμματισμένο για την Τετάρτη, 10 Μαΐου, στις 21:00 ντιμπέιτ, είναι έτοιμο, ενώ οι τεχνικοί κάνουν τις τελευταίες ρυθμίσεις πριν από την τηλεμαχία.

Οι φωτογραφίες παρουσιάστηκαν από την ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης. 

Οι έξι δημοσιογράφοι που θα «ανακρίνουν» τους πολιτικούς αρχηγούς έχουν καθοριστεί από τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας ενώ την τηλεμαχία θα συντονίσει ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδησεων της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς.

Όπως αποφασίστηκε, κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό με follow up ερώτηση 15 δευτερολέπτων από τον δημοσιογράφο, και απάντηση 45 δευτερόλεπτα από κάθε πολιτικό αρχηγό.



Με κλήρωση καθορίστηκε οτι η Σία Κοσιώνη θα είναι η πρώτη δημοσιογράφος που θα απευθύνει ερώτηση, ενώ ο κύκλος των θεματικών θα κλείσει με ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα.

Θα ακολουθήσει ελεύθερη τοποθέτηση από κάθε πολιτικό αρχηγό.



Οι έξι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν τις ερωτήσεις τους στους 6 πολιτικούς αρχηγούς, πάνω σε έξι θεματικές ενότητες:

1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση,
2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα,
3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια,
4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος και
5) Περιβάλλον και Ενέργεια.
6) Νέα Γενιά

Εννέα κάμερες και ένα drone θα βρίσκονται στο βαν έξω από την είσοδο του Ραδιομεγάρου, ώστε να καλύψουν λεπτό προς λεπτό τις προσελεύσεις των πολιτικών και των επιτελείων τους.

Αναφορικά με τη διάταξη στο στούντιο, θα καθίσουν από αριστερά προς τα δεξιά με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. Δηλαδή, πρώτος ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Απέναντί τους θα καθίσουν, με αλφαβητική σειρά, οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Η Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA).

Τη συζήτηση, που θα κινηθεί σε πολύ αυστηρό πλαίσιο, θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Κουβαράς.  Σημειώνεται πως κάθε πολιτικό αρχηγό θα συνοδεύει μια κάμερα μέχρι να μπει στο στούντιο, ενώ θα υπάρχουν και ακόμα δύο, που θα καταγράφουν τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα της αυριανής βραδιάς.

Το ντιμπέιτ θα μεταδοθεί ταυτόχρονα από το ΕΡΤNEWS, την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3, στην οποία μάλιστα για πρώτη φορά θα υπάρξει διερμηνεία και στη νοηματική για άτομα με προβλήματα ακοής.

Πηγή: ΕΡΤ