Το κόμμα ΝIKH είναι ένα από τα 36 κόμματα που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς πήρε το «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο.

Ιδρύθηκε το 2019 με έδρα τη Θεσσαλονίκη, το τιμόνι του το έχει αναλάβει ο Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος, θεολόγος, συγγραφέας και, όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα του, «συνιστά μια γνήσια πατριωτική φωνή που προέρχεται από τον απλό ελληνικό λαό, αφού στις τάξεις της δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης. Βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμιοσύνης, χωρίς “δεξιές” κι “αριστερές” παρωπίδες ή γενικόλογους “πατριωτισμούς” αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώντας αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες».

Για πρώτη φορά

Μάλιστα, το κόμμα ΝΙΚΗ ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, συγκεντρώνοντας 1%. Χθες, ανακοινώθηκε μία υποψηφιότητα-έκπληξη στα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος, αυτή της Μαρίας Εζνεπίδου, ανιψιάς του αγίου Παϊσίου, η οποία θα είναι υποψήφια βουλευτής.

Η υποψηφιότητα Εζνεπίδου επιδιώκει να προσελκύσει ψηφοφόρους από το «σκληρό» εκκλησιαστικό χώρο. Παράλληλα, ορισμένοι εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο κόμμα, καθώς και η υποψήφια ανιψιά ενός αγίου αναμένεται να πιέσουν ιδιαίτερα την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Από την Κόνιτσα

Η Μαρία Εζνεπίδου γεννήθηκε στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, με καταγωγή από την Καππαδοκία, σπούδασε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού. Εργάστηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο, τον Οργανισμό Σχολικών Βιβλίων και ως εκπαιδευτικός σε Τεχνικό Λύκειο και σε ΙΕΚ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνών Σπουδών του ΤΕΙ Αθηνών και απόφοιτος της ΠΑΤΕΣ ΣΕΛΕΤΕ.

Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια εκπαιδευτικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου, καθώς και πέντε έτη σχολής βυζαντινής μουσικής. Ασχολείται με τη ζωγραφική, την αγιογραφία και τη διακόσμηση. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και διακόσμησης.

*Δημοσιεύτηκε στην On Time στις 9 Μαΐου 2023.