«Η κυβέρνηση αυτή άσκησε μια πολιτική με έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά, σε αρμονία με τις πολιτικές της ΕΕ και τις ανάγκες της εποχής», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα Β΄ Αθήνας της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως σε καμία περίπτωση η πολιτική που ασκήθηκε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί περιοριστική.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κωστή Χαζτηδάκη στα Παραπολιτικά 90,1

Με αφορμή τις τελευταίες εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ο πρωθυπουργός διάλεξε μετά την παρουσίαση των γενικών γραμμών του προγράμματος της ΝΔ να παρουσιάσει και κάποιες επιμέρους θέσεις και μπορεί και να το ξανακάνει.

Ερωτηθείς αν όλες αυτές οι εξαγγελίες έχουν ψηφοθηρικό χαρακτήρα

Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Επειδή οι εκλογές είναι και επικοινωνία όταν παρουσιάσεις όλες τις θέσεις σου μαζί επειδή υπάρχει μεγάλος όγκος πληροφορίας δεν φτάνει πάντοτε στους ενδιαφερόμενους και για αυτό συνειδητά κρατήσαμε αυτά τα μέτρα για να τα πούμε αργότερα και να γίνει περισσότερη συζήτηση. Τα επόμενα έρχονται τις αμέσως επόμενες μέρες. Αν δείτε τις προτάσεις της ΝΔ και τις προτάσεις όλων των άλλων κομμάτων λέμε πολύ-πολύ λιγότερα, σε σχέση με όλους τους άλλους είμαστε πολύ πιο συγκρατημένοι. Λέμε λίγα γιατί θελουμε να τα κάνουμε όλα.

Αναφορικά με την επιστολή του κ. Αλέκου Παπαδόπουλου

Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θετικό είναι που υπάρχουν και τέτοιες φωνές και εγώ το υπογραμμίζω γιατί έχω κουραστεί πολλά χρόνια αλλά ιδιαίτερα σε αυτή την προεκλογική περίοδο σε διάφορα τηλεοπτικά πάνελ να είμαι ο τσιγκούνης της υποθέσεως. Έρχεται μια φωνή από την άλλη μεριά που έχει τη χρησιμότητά της για την ισορροπία της γενικότερης συζήτησης. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση αυτή λόγω του ότι υπήρξε δημοσιονομική χαλάρωση σε όλη την Ευρώπη πράγματι αξιοποιώντας και αυτή τη δυνατότητα αλλά και το ότι δεν έχουμε μόνο το ΕΣΠΑ αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης άσκησε μια πολιτική η οποία είχε έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά και πάντως μια πολιτική η οποία κάθε άλλο παρά μπορεί να χαρακτηριστεί ως περιοριστική. Αυτό το δέχομαι αλλά σίγουρα αυτό ήταν σε αρμονία με τις πολιτικές της ΕΕ και τις ανάγκες της εποχής λόγω του ότι είχαμε φάει δύο αλλεπάλληλες διεθνείς εισαγόμενες κρίσης, τον κορωνοϊό και τη διεθνή ενεργειακή κρίση.

Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ και όταν ήταν κυβέρνηση και τώρα που είναι αντιπολίτευση δεν έχει κανένα χαλινάρι, πηγαίνει από πρόγραμμα Θεσσαλονίκης σε πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Δεν νομίζω ότι σε καμία των περιπτώσεων μπορεί να συγκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. Τα 150€ είναι μια πολιτική που δεν είναι καινούργια, την είχαμε εφαρμόσει και στο πλαίσιο των πολιτικών που είχαμε τότε για τον κορονοϊό, για την ενίσχυση του τουρισμού, και πιστεύουμε ότι μπορεί να συνδυάσει μια συμβολική στήριξη προς τους νέους να κάνουν ένα ταξίδι μαζί με τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στον τουρισμό.

Αναφορικά με την έκθεση της PEGA για το θέμα των παρακολουθήσεων –υποκλοπών

Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν έχω κρύψει ότι είναι κάτι που με ενόχλησε, δεν έχω κρύψει ότι είναι λάθος της κυβέρνησης και δεν έχω κρύψει ότι περιμένω να βγούνε τα αποτελέσματα των ερευνών της Δικαιοσύνης. Έχει πει ο κ. Ντογιάκος ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα μπροστά και περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι τα συμπεράσματα για μια υπόθεση που είναι σίγουρα υπόθεση δημοκρατίας. Εγώ που σας τα λεω όλα αυτά και που αποκλείεται να ενοχλήθηκε κανένας στο ΣΥΡΙΖΑ παραπάνω από εμένα, σίγουρα το θέμα αυτό εργαλειοποιείται για λόγους πολιτικούς. Δεν είδα αντίστοιχη ευαισθησία από τους ίδιους ανθρώπους για την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα, την παρακολούθηση του κ.Κοτζιά, του κ.Καμμένου επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα πάμε σε δεύτερες εκλογές

Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Έτσι μου φαίνεται αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μην δείξουμε την απαιτούμενη σημασία και προσοχή στις πρώτες. Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της ΝΔ θα τους έλεγα να πάμε όλοι μαζί στις κάλπες, έχει τεράστια σημασία ο πρώτος γύρος όχι γιατί εκλέγονται μόνο βουλευτές αλλά κυρίως γιατί τίθενται οι βάσεις για το πώς θα προχωρήσει η χώρα. Αν η ΝΔ είναι ένα τσικ από την αυτοδυναμία στις 21 Μαΐου στη συνέχεια θα την κατακτήσει και αυτο θα είναι ένα θετικό νέο για την Ελλάδα για μια πορεία ασφαλή, σίγουρη και ευρωπαϊκή.