Για το πριμ παραγωγικότητας, που θα υπάρχει η δυνατότητα να ανέρχεται στο 15% των συνολικών απολαβών στο Δημόσιο, μίλησε ο Μάκης Βορίδης στο Star. 

«Μπόνους παραγωγικότητας και αξιολόγηση και στοχοθεσία είναι συνδεδεμένα και είναι αυτό που έχουμε νομοθετήσει εμείς. Και καθίσταται και πολιτικό επίδικο στις εκλογές, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι όλα αυτά θα τα καταργήσει» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Μάκης Βορίδης συμπλήρωσε: «Επομένως στην πραγματικότητα, έχουν βγει οι υπουργικές αποφάσεις, ξέρουμε τη μεθοδολογία, τον τρόπο με τον οποίο θα δοθούν τα ποσά, και εκείνο το οποίο είναι σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά - και αυτό είναι μία μεγάλη αλλαγή και μία κουλτούρα που είναι αντίθετη με ένα πνεύμα εξισωτισμού και το θεωρώ μια μεγάλη κατάκτηση στο -Δημόσιο αυτό- το bonus παραγωγικότητας που ήταν flat και τα έπαιρναν όλοι είτε ήταν παραγωγικοί είτε δεν ήταν παραγωγικοί, αυτή τη φορά συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων». Όπως συμπλήρωσε οι στόχοι έχουν να κάνουν είτε με τη δημοσιονομική πολιτική είτε με το Ταμείο Ανάκαμψης ή με την υλοποίηση των ετησίων σχεδίων δράσης».