Την κορδέλα του Πολεμικού Μουσείο Χαλκίδας έκοψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Χαλκίδα και έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με κάθε τιμή, με παρουσίες τόσο από την πολιτική και την στρατιωτική ηγεσία που ξεχώρισαν. Μεταξύ των προσκεκλημένων και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. 


Ο πρωθυπουργός έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό, μιλώντας με θερμά λόγια για τον πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου, Τάσο Λιάσκο. Ο κ. Μητσοτάκης, συνεχάρη τον κ. Λιάσκο τόσο για το παράρτημα του Μουσείου στη Χαλκίδα όσο συνολικά για τη συνεισφορά του.

 
Ο κ. Μητσοτάκης νωρίτερα, φτάνοντας στον χώρο συνάντησε κάποια μικρά παιδάκια, κορίτσια και αγόρια. Τη στιγμή αυτή στράφηκε προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, και του ανέφερε πως στο μέλλον εύχεται ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ να είναι από την Εύβοια, έτσι ώστε να συνεχίσει το έργο που παράγεται και τώρα, με πράξεις όπως αυτή της λειτουργίας του Πολεμικού Μουσείου στη Χαλκίδα.

 
Αμέσως μετά την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, έκοψαν την κορδέλα πραγματοποιώντας έτσι επίσημα τα εγκαίνια.

 Ακολούθως, έγινε ξενάγηση του πρωθυπουργού στους χώρους του μουσείου.

Στην εκδήλωση, πέρα από τον κ. Μητσοτάκη, έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 Μεταξύ αυτών, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου, και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

 Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος, τέλεσε αγιασμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης για τα εγκαίνια του Μουσείου Χαλκίδας.

  «Είναι ένα έργο πολλαπλασιαστικής σημασίας για την Εύβοια, τη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή. Μέσα από την τόνωση της ιστορικής μνήμης δίνει ένα μοναδικό πολιτιστικό προϊόν στους Έλληνες που θα το επισκέπτονται. Αναβαθμίζει την πόλη της Χαλκίδας και την ευρύτερη περιοχή, που λεγόταν «βούρκος», και σε συνδυασμό με τη μαρίνα που είναι απέναντι και τον χώρο που θα αναπτυχθεί, θα αποτελέσει ένα αξιόλογο τουριστικό πόλο», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας, Τάσος Λιάσκος.


Your Website Title

How to Share With Just Friends

How to share with just friends.

Posted by Facebook on Friday, December 5, 2014

 «Τα όπλα, οι στολές, οι σημαίες, τα αντικείμενα συνδέονται με τις θυσίες και τους αγώνες των προγόνων μας. Αποπνέουν την ίδια την Ελλάδα. Τα κράτησαν οι Έλληνες για να είμαστε εμείς εδώ σήμερα. Τα Πολεμικά Μουσεία, άρα και αυτό στη Χαλκίδα, είναι χώροι που οδηγούν στο ποιοι είμαστε, από ποιους προερχόμαστε και τι πρέπει να πράξουμε για να κάνουμε την Ελλάδα πιο ισχυρή. Είναι μια εθνική και συνειδησιακή εμπειρία. Το Πολεμικό Μουσείο θα είναι πόλος έλξης για τους Χαλκιδέους και τους επισκέπτες. Όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει χωρίς τις πρωτοβουλίες του κ. Λιάσκου. Η ιερή και πολύτιμη ιστορική μας μνήμη, βρίσκει στη Χαλκίδα ένα φιλόξενο καταφύγιο», είπε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

 

 

Your Website Title
How to Share With Just Friends

How to share with just friends.

Posted by Facebook on Friday, December 5, 2014