Μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Τρίπολη, κατά την οποία κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για μεθοδεύσεις στην περίπτωση του κόμματος Κασιδιάρη, αποκαλώντας, μάλιστα, το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, που απέρριψε το αίτημά του για συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Μαΐου, «κλειστή ομάδα δικαστών», ο Άκης Σκέρτσος έβαλε, με ανακοίνωσή του, κατά του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν περιμένει από τον κ. Τσίπρα να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος, παρατηρώντας δηκτικά ότι «δεν κρύβει τη στενοχώρια του» που το κόμμα Κασιδιάρη έμεινε εκτός Βουλής, ενώ μίλησε και για τον τρόπο που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «αντιλαμβάνεται το πολίτευμα και τις ανεξάρτητες λειτουργίες του». 

Η ανακοίνωση του Άκη Σκέρτσου

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύψει τη στενοχώρια του για το ότι το κόμμα Κασιδιάρη έμεινε εκτός Βουλής, με πλήρη δικαίωση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Το έντιμο από την πλευρά του θα ήταν να αναγνωρίσει ότι έκανε λάθος όταν αποκαλούσε προσχηματικές και αντισυνταγματικές τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Όμως, με το ακαταμάχητο «ηθικό πλεονέκτημα» που τον χαρακτηρίζει, δεν πρόκειται να παραδεχθεί ποτέ ότι έκανε λάθος.

Έτσι, καταφεύγει σε αυτό που ξέρει καλύτερα από όλα: επιτίθεται με πρωτοφανή τρόπο στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, αποκαλώντας "κλειστή ομάδα δικαστών" ολόκληρη την ολομέλεια του Α1 τμήματος που κατά το Σύνταγμα κρίνει τη νομιμότητα των πολιτικών σχηματισμών που κατέρχονται στις εκλογές.

Μετά την ευθεία αποδοκιμασία της αμετάκλητης και ομόφωνης καταδικαστικής απόφασης με 13-0 του ανώτατου ειδικού δικαστηρίου σε βάρος του Ν. Παππά, ο κ. Τσίπρας μας δείχνει για άλλη μία φορά πώς αντιλαμβάνεται το πολίτευμα και τις ανεξάρτητες λειτουργίες του».

Όπως αναφέρθηκε, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας, από την Τρίπολη, όπου περιόδευε, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις, όσον αφορά στο μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.

«Μας έλεγαν ότι δήθεν κόπτονται να βγάλουν εκτός τον Κασιδιάρη, που τον άφηναν 3 χρόνια να κάνει προεκλογική καμπάνια μέσα από τη φυλακή και αλλάξανε το νόμο όχι ακολουθώντας το αυτονόητο, αυτό που τους προτείναμε, δηλαδή στον υπάρχοντα νόμο να προστεθεί μια ρητή φράση ότι όσοι είναι οριστικά καταδικασμένοι για εγκλήματα του 157 του ΠΚ δεν θα μπορούν τα κόμματά τους ή όσοι έχουν τέτοιους στους συνδυασμούς τους, να κατέβουν. Δεν έκαναν αυτό. Δώσανε τη δικαιοδοσία σε μια κλειστή ομάδα δικαστών να αποφασίζει ποιος μπορεί να κατέβει και ποιος όχι», είπε, προσθέτοντας ότι «ο στόχος τους δεν ήταν ο Κασιδιάρης, αλλά να ελέγξουν ποια κόμματα θα κατέβουν και ποια όχι από τη λεγόμενη ”δεξιά πολυκατοικία”».

Ο κ. Τσίπρας είχε πει επίσης ότι «τώρα φανερώνεται τι ακριβώς κατήγγειλε ο πρόεδρος του τμήματος του Αρείου Πάγου που παραιτήθηκε λίγο πριν το Πάσχα, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις και ότι ο κ. Γεραπετρίτης τον έπιασε σε καφενείο έξω απ' το Μαξίμου και του έλεγε κάνε το ένα και το άλλο και θα σε κάνουμε επικεφαλής ανεξάρτητης αρχής».