Μία ημέρα μετά το «πράσινο φως» του Αρείου Πάγου για την κάθοδο του ΕΑΝ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, έδωσε τις δικές του απαντήσεις σχετικά με το τι ισχύει με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

«Εμείς έχουμε ιδρύσει ένα κόμμα που λέγεται ΕΑΝ. Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2022. Για διάφορους λόγους δεν μπόρεσε να διακλαδωθεί σε όλη τη χώρα και έτσι τον Φεβρουάριο του 2023, έναν χρόνο μετά, αποφασίσαμε να αναστείλουμε τη λειτουργία του κόμματος αυτού» είπε αρχικά ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Στη συνέχεια έγιναν οι γνωστές τροπολογίες της κυβέρνησης. Οι (συνεργάτες) του Κασιδιάρη ήρθαν σε επαφή με κάποια στελέχη του κόμματός μου και συζήτησαν την περίπτωση συνεργασίας των δύο κομμάτων, καθώς, όπως είχαν δηλώσει στους δικούς μου ανθρώπους, διάβασαν την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός μας, συμφωνούν πλήρως με αυτή και είπαν ''κ. Κανελλόπουλε, ελάτε να διοικήσετε το κόμμα και να εφαρμόσετε το πρόγραμμα το οποίο επαγγέλλεστε''», πρόσθεσε.

 «Δεν ήταν κόλπο για να μπει ο Κασιδιάρης στη Βουλή»

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τους ισχυρισμούς που ανέφεραν ότι επρόκειτο για «κόλπο του Κασιδιάρη», ώστε να υπερβεί την κυβερνητική τροπολογία και να μπει στη Βουλή, ο κ. Κανελλόπουλος υποστήριξε ότι «δεν ήταν κανένα κόλπο. Είπαν ''ελάτε να διοικήσετε εσείς το κόμμα και να εφαρμόσετε το πρόγραμμά σας''».

«Είναι εύλογο το ερώτημα γιατί απευθύνθηκαν σε μας τα στελέχη του Κασιδιάρη και όχι σε άλλο κόμμα» πρόσθεσε ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος. «Οι κατευθυντήριες γραμμές του δικού μου κόμματος είναι ελευθερία, τάξη, εργασία, έθνος, πατρίδα, οικογένεια, ήθη, αξίες». «Προφανώς», τόνισε, «ο χιτλερικός σταυρός δεν έχει καμία σχέση με αυτά» τόνισε.

«Εμείς στην ιδρυτική διακήρυξη του ΕΑΝ καλούμε όσους ασπάζονται τις ιδέες μας να σταθούν στο πλευρό μας, χωρίς να μας ενδιαφέρει η μέχρι τώρα πολιτική τους πορεία», εξήγησε.

«Οφείλουν όλοι να σέβονται το τεκμήριο της αθωότητας»

Στη συνέχεια, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος εμφανίστηκε να υπερασπίζεται τον καταδικασθέντα Ηλία Κασιδιάρη. «Οφείλουν όλοι να σέβονται το τεκμήριο της αθωότητας. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε, μέχρι έκδοσης αμετακλήτου καταδικαστικής αποφάσεως, είναι αθώος», είπε.

«Το 2020 ιδρύθηκε το κόμμα Κασιδιάρη. Το 2019 είχαμε την καταδικαστική απόφαση. Το 2023 έγινε αυτή η περιστασιακή συνεργασία μαζί μου. Έχει τρία χρόνια ζωής. Ουδέποτε απασχόλησε τις Αρχές, ούτε το κόμμα αυτό ούτε ο Κασιδιάρης. Εγώ είμαι εισαγγελέας 40 χρόνια και σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας» σημείωσε ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

«Αν ο κ. Κασιδιάρης, μετά το πέρας της κατ’ έφεση δίκης που βρίσκεται εν εξελίξει, αθωωθεί, τι θα λένε; Γι’ αυτό λέμε για το τεκμήριο της αθωότητας, γιατί οι σημερινοί κατήγοροί του θα απολογούνται» πρόσθεσε.

«Ύβρις και συκοφαντία ότι είμαι το plan b του Κασιδιάρη»

Σχετικά με το εάν το κόμμα του αποτελεί plan b του καταδικασθέντα Ηλία Κασιδιάρη, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος τόνισε: «Αυτό και μόνο είναι ύβρις και συκοφαντία εναντίον μου».

«Δεν έχει νομική υπόσταση ότι ήμουν πρόεδρος του κόμματος του Κασιδιάρη εγώ. Ήταν μια μεταβατική περίοδος. Είδα τις εξελίξεις και λέω δεν το καταθέτω. Αποσύρομαι από πρόεδρος και επανήλθα στο δικό μου κόμμα. Καταγγέλθηκαν δημοσίως και υπευθύνως από ανώτατο δικαστικό λειτουργό ότι του ασκήθηκαν πιέσεις που τον οδήγησαν εις παραίτηση. Όταν γίνονται στο παρασκήνιο όλα αυτά, ο Κανελλόπουλος είναι δυνατόν να συμμετέχει στο κόμμα του Κασιδιάρη, το οποίο δεν έχει προοπτική;» είπε ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος , αναφερόμενος στις καταγγελίες του Χρήστου Τζανερρίκου.

«Είμαι γνήσιος Κεντρώος»

Απηύθυνε επίσης πρόσκληση σε όλους τους ψηφοφόρους που ασπάζονται τις ιδέες του κόμματός του. «Όσοι πιστοί προσέλθετε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

«Αν με ρωτήσετε πού τοποθετούμαι, είμαι γνήσιος κεντρώος, κάτι που δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Αυτό κάνουν και τα άλλα κόμματα. Είδατε τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Από το ΠΑΣΟΚ μετεπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, μαζικώς. Η ΝΔ έχει κυβερνητικά στελέχη που εθήτευσαν στο ΚΚΕ. Γίνονται αυτά στην πολιτική. Μακριά από εμένα οι ακροδεξιές και ναζιστικές απόψεις. Δεν είμαι πλασμένος γι’ αυτές τις θέσεις», υποστήριξε.

«Όλοι οι Έλληνες πολίτες αποτελούμε μια εθνική οικογένεια και ο καθένας αξιώνει σεβασμό από τον άλλον. Εκείνοι που συμμετέχουν στο κόμμα του Κασιδιάρη δεν είναι εχθροί του έθνους, είναι Έλληνες πολίτες», κατέληξε.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο