Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σχολίασε τον ισχυρισμό του Ηλία Κασιδιάρη ότι θα κατέβει στις δεύτερες εκλογές, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν στις 2 Ιουλίου 2023, μετά την προσφυγή του στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

«Η κυβέρνηση ανέλαβε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να θωρακίσει με θεσμικά εργαλεία τη Δικαιοσύνη ώστε εγκληματικές οργανώσεις ή κόμματα τα οποία δεν σέβονται τη Δημοκρατία να μην έχουν θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Και νομίζω ότι αυτό αποδείχθηκε με την απόφαση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, με την απόφαση του Αρείου Πάγου», είπε.

Σχετικά με το αν είναι σίγουρος ότι δε θα βρει ο Η. Κασιδιάρης διέξοδο καθόδου στις δεύτερες εκλογές, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας ανέφερε ότι:

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι θωρακισμένη, η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της, νομίζω ότι αυτά τα ερωτήματα πρέπει να τα θέσει κανείς με έναν άλλον τρόπο σε όλους αυτούς που φροντίσανε να μην αποδείξουν την προσήλωσή τους σε ένα θέμα που θα έπρεπε να βρίσκει όλο το τόξο των δημοκρατικών κομμάτων ενωμένο. Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα το οποίο δεν έχει απαντηθεί».