Οδεύουμε σε μια κρίσιμη εκλογική μάχη για το μέλλον της χώρας. Δύο διαφορετικά μοντέλα διακυβέρνησης απέτυχαν τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται από την κατάρρευση του δήθεν επιτελικού κράτους, τις πελατειακές σχέσεις, την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υπονόμευση του κράτους Δικαίου και των ανεξάρτητων Αρχών, τη μεταρρυθμιστική άπνοια, αλλά και προβληματικά στοιχεία για τη Δημοκρατία, όπως αναδείχθηκε με τις υποκλοπές. Πριν από αυτήν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. γέμισε υποσχέσεις και ψέματα την κοινωνία, έπαιξε στα ζάρια την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε., έφερε ένα ακόμα Μνημόνιο, χρέωσε άλλα 100 δισ. ευρώ την οικονομία, παραχώρησε για 100 χρόνια τη δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο, τσάκισε με υπερφορολόγηση τη μεσαία τάξη, υπονόμευσε τους θεσμούς, προσπάθησε με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις να ελέγξει τα ΜΜΕ και τους αρμούς της εξουσίας.

Το θέμα επομένως σε αυτές τις εκλογές δεν είναι να ψηφίσουμε τον λιγότερο κακό, να στηρίξουμε το λιγότερα αποτυχημένο σύστημα διακυβέρνησης. Γι’ αυτό καλούμε ως ΠΑΣΟΚ τους πολίτες να ψηφίσουν για την Ελλάδα στην οποία αξίζει να ζούμε. Να μας εμπιστευτούν. Για το κράτος που θα εγγυάται το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη ανάπτυξη, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Σε μια οικονομία ανθεκτική, βιώσιμη, ελληνική, με αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους. Ναι, έχουμε πλήρη συνείδηση των κρίσιμων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε θετικά, προωθητικά. Εχουμε ένα σύγχρονο πρόγραμμα, ένα εξαιρετικό δυναμικό και την εμπειρία χρόνων, που ως κυβερνώσα παράταξη αλλάξαμε την Ελλάδα με μεγάλες μεταρρυθμίσεις, έργα, νέες πολιτικές.

Στην κοινωνία ωριμάζει όλο και περισσότερο η ανάγκη μιας νέας Αλλαγής. Γι’ αυτό ζητάμε να έχουμε μια ισχυρή εντολή, ώστε να εξασφαλίσουμε την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Να γίνουμε εμείς το κανάλι ώστε ο θυμός και η αγανάκτηση, η αναζήτηση και η αμφισβήτηση να μετουσιωθούν σε πολιτική πράξη. Να αντιμετωπίσουμε επιτέλους καίρια προβλήματα, όπως ο εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών. Η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να αναπτύσσει γνώσεις και δεξιότητες, ώστε οι νέοι μας να έχουν τα εφόδια να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και το έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό πρόβλημα σε μια χώρα που συρρικνώνεται πληθυσμιακά και κανείς δεν ασχολείται ουσιαστικά.

Να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα της έμφυλης βίας, των γυναικοκτονιών, αλλά και τα άκρως ανησυχητικά φαινόμενα παραβατικότητας από νέους, τη βία στα σχολεία, τις συμμορίες που συγκροτούνται. Εχουμε πολλά να κάνουμε, να συμβάλουμε με προτάσεις και πο- λιτικές που οι άλλοι δεν μπορούν. Και αυτό θα πράξουμε.