Στα ύψη έχει ανέβει το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για την ανακήρυξη των κομμάτων που θα λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα Δευτέρα 1 Μαΐου, και ώρα 12:00, θα μιλήσει σε συγκέντρωση πολιτών στην Κηφισιά.

Ο ίδιος, με κάθε ευκαιρία, τονίζει την κρισιμότητα της πρώτης κάλπης και προειδοποιεί πως η απλή αναλογική κρύβει παγίδες.

Ακόμα, ζητά ισχυρή στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, για να μη δώσει τα περιθώρια σχηματισμού κυβέρνησης ηττημένων.

Με τη σειρά του, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στις 19:30 σε εκδήλωση - συναυλία του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτομαγιά, στον πολυχώρο Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα.

«Μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να οδηγήσει τον τόπο σε μια άλλη προοπτική ελπίδας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές το πρώτο και το τρίτο κόμμα, θα σχηματίσουν κυβέρνηση, ενώ επέκρινε το ΜέΡΑ25 για το πρόγραμμα «Δήμητρα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα δώσει το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων για την Πρωτομαγιά στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Από τη Θράκη όπου βρέθηκε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζήτησε από τους πολίτες να πάρουν στα χέρια τους την προσπάθεια αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ.

«Με το ΚΚΕ πιο ψηλά θα χτυπήσει δυνατά η καρδιά κάθε αριστερού και προοδευτικού ανθρώπου», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το Σκοπευτήριο Καισαριανής, ο οποίος στις 11:00 θα βρεθεί στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος από την Καλαμάτα, απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση συμπόρευσης στα κόμματα που αποκλείστηκαν από την εκλογική διαδικασία, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης δημοσιοποίησε το πρόγραμμα εκατό ημερών του ΜέΡΑ25.