«Επιδιώκουμε τη σύγκριση και όχι τη σύγκρουση, τον πολιτισμένο πολιτικό διάλογο χωρίς οξύτητα, χωρίς αποκλεισμούς», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διακομματικής στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Με ισοτιμία, με σεβασμό στους κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, ώστε να καταδειχθεί που βρισκόμασταν το 2019, που βρισκόμαστε το 2023 και ποιο κόμμα διαθέτει την προγραμματική πρόταση, για να κάνουμε περαιτέρω βήματα και άλματα προς τα εμπρός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος.

Για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή και δεύτερου debate, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε: «Συμφωνήσαμε, λοιπόν, να πραγματοποιηθεί μια τηλεμαχία, ένας διάλογος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Στις 10 Μαΐου, το βράδυ, στις 21.00. Εκεί νομίζω ότι θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, αλλά και τις θέσεις που έχουν τα υπόλοιπα κόμματα. 

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη διενέργεια ενός δεύτερου debate, απορρίφθηκε κατηγορηματικά απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως μια θέση, η οποία δεν εμπεριέχει όρους ισοτιμίας προς τα υπόλοιπα κόμματα», υπογράμμισε ο ίδιος.