Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΜέΡΑ25, κα Σοφία Σακοράφα, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την άνοδο του ΜέΡΑ25

Σ.ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Θεωρώ ότι τα Τέμπη παίξανε πάρα πολύ σημαντικό ρόλο και μου κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση και στενοχωριέμαι που μόλις ένα μήνα μετά από το τραγικό αυτό δυστύχημα δεν γίνεται κανένας λόγος και δεν αναφέρεται πουθενά. Όχι για να στιγματίσουμε πολιτικούς ή όχι αλλά για να το συζητάμε, για να μπορούμε να μην το ξεχάσουμε ποτέ και για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να δώσουμε και μια λύση.

Αναφορικά με το σχέδιο Δήμητρα

Σ.ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Λυπάμαι πάρα πολύ και είμαι πολύ θυμωμένη γιατί αυτοί που διεκδικούν την πρωθυπουργία για να κυβερνήσουν τη χώρα αντί να απαντούν με πολιτικά επιχειρήματα σε τέτοιου είδους προτάσεις αναλώνονται σε εκφράσεις οι οποίες δεν τιμούν ανθρώπους οι οποίοι διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας για να προκαλέσουν ένα φόβο στον κόσμο. Είμαι πάρα πολλά χρόνια στην πολιτική δεν θυμάμαι πολιτικούς ποτέ μα ποτέ να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους εκφράσεις προεκλογικά. Θα ήθελα αυτοί που διεκδικούν την πρωθυπουργία να είναι πέντε σκάλες πάνω από όλους εμάς.

Σ.ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Το Δήμητρα είναι στο πρόγραμμα μας από το ’19, δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι από τα κυρίαρχα σημεία του προγράμματός μας. Στο τέλος του ’20 το καταθέσαμε σαν πρόταση νόμου στη Βουλή που αναλύαμε πως λειτουργεί. Γελάω που το ανακάλυψαν τώρα, ο λόγος όμως που το ανακάλυψαν είναι για να διαστρεβλώσουν, τρομοκρατήσουν και να στρέψουν ανθρώπους οι οποίοι ήταν ή δεν ήταν κοντά μας να φύγουν από αυτή τη διαδικασία. Δεν έχει να κάνει ούτε με άλλο νόμισμα, ούτε με παράλληλο νόμισμα ούτε είμαστε εκτός ευρώ ούτε όλες αυτές τις ανοησίες που ακούω. Είναι ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών μεταξύ πολίτη και κράτους καταρχήν και μεταξύ πολιτών κατά δεύτερο λόγο.

ΔΗΜ: Πάντως στην αρχή και ο κ. Εντμαν και ο κ. Βαρουφάκης επειδή είπαν για κλείσιμο των τραπεζών, για επιστροφή στην δραχμή έγινε όλη αυτή η συζήτηση

Σ.ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Δεν υφίσταται καμία τέτοια διαδικασία σας διαβεβαιώ σε καμία περίπτωση.

ΔΗΜ: Από εσάς ξεκίνησε το θέμα

Σ.ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Το ξέρω σε μια ας το πούμε ότι άστοχη αλλά εν πάση περιπτώσει ο κ. Έντμαν και καινούργιος είναι στην Ελλάδα και είναι και πιο επιθετικός.

Για τη στάση του ΜέΡΑ25 για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Σ.ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Εμείς είχαμε πάρα πολύ ξεκάθαρη θέση από την αρχή όσον αφορά τη στάση μας μετά τις εκλογές. Εμείς είχαμε καταθέσει δημόσια συγκεκριμένες προτάσεις, τα γνωστά 7 σημεία, ότι όσα κόμματα θέλουν να έρθουν και προσδιορίζονται ως προοδευτικά και μεταξύ των οποίων είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καλεί όλους τώρα τους προοδευτικούς όπου εγώ δεν καταλαβαίνω τι είδους προοδευτική διακυβέρνηση είναι αυτή όταν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχωρίζει καθόλου από το πρόγραμμα της ΝΔ. Τους καλέσαμε να υπάρξει ένας διάλογος και μια προγραμματική συμφωνία πριν τις εκλογές γιατί δεν μπορείς να κάνεις καμιά ουσιαστική συνομιλία, προγραμματική συμφωνία αμέσως μετά τις εκλογές. Με συγχωρείτε αλλά εκεί μοιράζονται θέσεις και εμένα προσωπικά αλλά και το κόμμα μας δεν μας αφορά. Εμείς λέμε ελάτε, εμείς δεν είμαστε μικρομέγαλοι ξέρουμε και τη δυνατότητά μας θέλουμε να βάλλουμε πέντε πράγματα κάτω και να πούμε τι καίει αυτή τη στιγμή τον κόσμο; Τα κόκκινα δάνεια ...

ΔΗΜ: Θα μπορούσατε και με τον Κυρ. Μητσοτάκη να καθίσετε στο ίδιο τραπέζι;

Σ.ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Νομίζω ότι δεν έχουμε σημείο επαφής

ΔΗΜ: Άρα μόνο με τον κ. Τσίπρα και με τον κ.Ανδρουλάκη

Σ.ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Οι οποίοι όμως αρνηθήκανε και οι δύο.

ΔΗΜ: Δραχμιστές σας αποκαλεί ο κ.Ανδρουλάκης

Σ.ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Δεν αναφέρθηκε πουθενά η λέξη δραχμή. Εμείς δεν είπαμε ότι θα βγούμε έξω από το ευρώ, λέμε απλώς ότι δεν είναι φετίχ το ευρώ αν φτάσουμε στα όρια.

Δείτε βίντεο