Στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων του κοινοβουλίου με φόντο τις κάλπες της 21 Μαΐου, μιλώντας για τα σενάρια μετά τις εκλογές και τους συσχετισμούς που θα προκύψουν για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Για το θέμα του προσώπου του Πρωθυπουργού, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος «διασταύρωσαν τα ξίφη τους».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε πως «Δεν είναι κλειστά γραφεία οι διερευνητικές εντολές, δεν αποφασίζουν τα κόμματα σε κλειστά γραφεία» με τον Παύλο Μαρινάκη να του απαντά: «Η απόφαση για τον επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας πρέπει να είναι απόφαση των Ελλήνων πολιτών, άρα εκλογές, ψήφος σε εκλογές, κάλπη, αποτέλεσμα. Δημοκρατία είναι αυτό που λένε οι πολίτες. Έτσι δεν είναι; Το ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας. Ό,τι αποφασίσουν οι πολίτες να είναι μετά από την κάλπη το αποτέλεσμα. Αν είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία Πρωθυπουργός Μητσοτάκης, αν είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ Πρωθυπουργός Τσίπρας, ξεκάθαρα πράγματα».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε: «Αυτό δεν είναι δημοκρατία, αυτό είναι Νέα Δημοκρατία, είναι η δική σας ανάγνωση».

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Π. Μαρινάκης του απάντησε: «Δημοκρατία είναι αυτό που λέει η Νέα Δημοκρατία, αυτό που λέτε εσείς δεν είναι και τόσο δημοκρατία. Κανείς δεν αμφισβήτησε τις διερευνητικές εντολές. Παίρνουν πρόσωπα, παίρνουν αρχηγοί κομμάτων, οι οποίοι είναι και υποψήφιοι Πρωθυπουργοί. Και μάλιστα ο Πρόεδρός σας, ο αρχηγός του κατά πάσα πιθανότητα τρίτου κόμματος, έχει πει ότι θα την αξιοποιήσει και έχει πει κιόλας ότι είναι εν δυνάμει υποψήφιος Πρωθυπουργός.

Εγώ λοιπόν αυτό δεν το αμφισβητώ, εγώ λέω ότι η απόφαση για το ποιος θα είναι πρώτος, άρα ο πρώτος που θα λάβει διερευνητική εντολή και κατ’ εμέ αυτός ο οποίος πρέπει να είναι και κατά τη δημοκρατία θεωρώ και το λογικό ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας, πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Τι σχέση έχει αυτό με τις διερευνητικές εντολές; Αμφισβήτησε κανείς τη συνταγματική διαδικασία; Τι είναι αυτά που λέτε;».