Αναφορικά με τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη, η υποψήφια βουλευτής με το κόμμα Κατερίνα Νοτοπούλου υποστήριζοντας ότι «εμείς ζητούμε οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να υπηρετήσουν με διαφάνεια το έργο τους».

«Η εμπειρία η δικιά μου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στα μαγαζιά, στις επιχειρήσεις δείχνει πως οι δημοσκοπήσεις όχι απλά δεν επιβεβαιώνονται αλλά το αντίθετο. Το μόνο που λένε οι πολίτες είναι ως εδώ , φτάνει πια δεν θα ζούμε άλλο με τα κουπόνια Μητσοτάκη, θέλουμε πολιτική αλλαγή. Δεν είναι μόνο δηλαδή το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κοινωνικό παλλαϊκό αίτημα η πολιτική αλλαγή», ανέφερε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Κάθε φορά που έχει πρόβλημα ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει μια δημοσκόπηση που δείχνει τη ΝΔ μπροστά και μάλιστα πολύ μπροστά. Εμείς ζητούμε οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να υπηρετήσουν με διαφάνεια το έργο τους και να αναρτούν τα πρωτογενή και τα αστάθμητα δεδομένα πράγμα που το αρνούνται», συμπλήρωσε η ίδια.

«Ότι μέτρηση και αν φέρουν στο τέλος της ημέρας θα ρωτήσουν θέλεις αυτή την κατάσταση να συνεχίσει ή θέλεις ελπίδα; Αυτό είναι το ερώτημα Δημοκρατία ή Μητσοτάκης, προοπτική ή Μητσοτάκης; Και εκεί θα δούμε τι θα πούνε», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα με ποιους πιστεύει ότι θα συνεργαστούν την επομένη της 21ης Μαΐου, η υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι μια άλλη μέρα για το πολιτικό σύστημα και για τη χώρα, και επειδή είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω στην πολιτική και στην πολιτική ευθύνη όλα τα κόμματα του προοδευτικού χώρου την επόμενη μέρα δεν θα επιδίδονται, θέλω να ελπίζω, σε μια πλειοδοσία και μια μικροκομματική προεκλογική καμπάνια αλλά θα σταθούν μπροστά στους πολίτες και πρέπει να απαντήσουν θα τους στερήσουν τη δυνατότητα να έχουνε αύξηση μισθών, μείωση τιμών και ρύθμιση χρεών; Θα στερήσουν από τους πολίτες τη δυνατότητα να προστατευτεί η πρώτη κατοικία; Δεν το πιστεύω. Το προσκλητήριό μας γίνεται στη βάση προγραμματικής συμφωνίας άρα ούτε Δήμητρες ούτε τίποτα αλλά ενίσχυση της πλειοψηφίας των πολιτών».