«Την επόμενη τετραετία αποσκοπούμε στην περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού και να δημιουργηθούν καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Πειραιά, Γιάννης Μελάς στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη και Εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη.

Αυτοδυναμία

Επιπλέον, είπε πως η Νέα Δημοκρατία ζητά αυτοδυναμία ώστε να υλοποιήσει το έργο της και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν.

Για τις κυβερνήσεις συνεργασιών, ο Γιάννης Μελάς ανέφερε πως δημιουργούνται δυσκολίες και ανέφερε ως παράδειγμα την κρίση στον Έβρο και την πανδημία.

Αναλυτικότερα τα όσα είπε:

«Η πρώτη τετραετία παρά τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε ήταν μια τετραετία η οποία είχε πάρα πολλές αλλαγές σε ότι αφορά την καθημερινότητα των πολτών. Μειώθηκαν πάρα πολλοί φόροι, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 20%, ψηφιοποιήθηκε το κράτος κάτι το οποίο μείωσε σε μεγάλο βαθμό τη γραφειοκρατία και είναι κάτι το οποίο ο πολίτης το βλέπει στην καθημερινότητα του. Ήρθαν επενδύσεις στη χώρα και επενδύθηκαν κεφάλαια και δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας. Η επόμενη τετραετία για τη ΝΔ είναι μια τετραετία στην οποία αποσκοπούμε στην περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού, στο να μπορέσουμε πλέον να μην έχουμε επιδόματα τα οποία θα χρειάζονται για κοινωνική πολιτική αλλά θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα υπάρχουν καλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας ώστε να μην συνεχίσουμε να έχουμε επιδόματα τα οποία δεν χρειάζονται και ουσιαστικά δεν βοηθάνε στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου. Θα έχουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες κοινωνικές πολιτικές που χρειάζονται για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και θα οδηγήσουμε τη χώρα στην ανάπτυξη. Έχει όλα τα εφόδια αυτή τη στιγμή μετά τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ να πάει ακόμα καλύτερα».

Ερωτηθείς γιατί ζητάει αυτοδυναμία η ΝΔ

Γ.ΜΕΛΑΣ: Ο στόχος της ΝΔ είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση αυτοδύναμη η οποία θα μπορέσει να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο έργο, θα προκύψει από συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες κάνει η ΝΔ και θα παρουσιάσουμε και σήμερα στο προεκλογικό πρόγραμμα, και όλα αυτά με βάση όσα πράγματα έγιναν σε αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Γ.ΜΕΛΑΣ: Μια κυβέρνηση η οποία δεν θα είναι αυτοδύναμη αλλά θα είναι μια κυβέρνηση συνεργασιών καταλαβαίνετε ότι αυτομάτως δημιουργεί δυσκολίες σε σημαντικά πράγματα που μπορεί να κληθούμε στο μέλλον να αποφασίσουμε. Για παράδειγμα σκεφτείτε τι θα γινόταν αν στη μεγάλη κρίση στον Έβρο έπρεπε να συνεννοηθούν 2-3 κόμματα ή τα πολιτικά συμβούλια των κομμάτων για να αποφασίσουμε πως θα διαχειριστούμε μια μεγάλη κρίση. Σκεφτείτε πόσο αποτελεσματικό θα ήταν ή δεν θα ήταν αν για να στηρίξουμε την υγεία και την οικονομία και την αγορά στα χρόνια τις πανδημίας έπρεπε να το συζητάμε μέρες και μέρες και να καθόμαστε να βρούμε ισορροπίες για ζητήματα τα οποία δεν τα είχαμε προσχεδιάσει πως θα τα αντιμετωπίσουμε. Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορεί να δώσει άμεσες λύσεις και πάντα κρίνεται από τους πολίτες για αυτό. Μια κυβερνηση η οποία είναι συνεργασίας καταλαβαίνετε ότι θα αντιμετωπίζει πάρα πολλές δυσκολίες σε όποιες προκλήσεις έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε. Άρα μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, μια ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν. Εμείς ζητάμε από τον κόσμο να συγκρίνει γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι κόμματα τα οποία έχουν κυβερνήσει πολύ πρόσφατα και μπορεί ο κόσμος να κρίνει και να συγκρίνει πάρα πολύ εύκολα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περιθώριο συνομιλιών με το ΠΑΣΟΚ

Γ.ΜΕΛΑΣ: Με το ΠΑΣΟΚ σε κάποια πράγματα συμφωνούν οι πολιτικές με της ΝΔ, σε πολλά πράγματα όμως διαφωνούμε και σίγουρα διαφωνούμε σε ένα βασικό πράγματα στο ποιος θα είναι ο επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης. Εμείς δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι μπορεί να είναι κάποιος άλλος πέραν του προέδρου του πρώτου κόμματος. Δεν είναι πάρα πολύ εύκολο να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ όπως και με τα υπόλοιπα κόμματα διότι η ΝΔ έχει δείξει ότι πιστεύει σε πολιτικές ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες, έχει μια αναπτυξιακή οδό για τη χώρα και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το βλέπουμε στον ίδιο βαθμό στα υπόλοιπα κόμματα. Οπότε έχουμε αποστάσεις, έχουμε χάσμα σε επίπεδο πολιτικών και για αυτό ζητάμε να μας εμπιστευτούν οι έλληνες ξανά και πιστεύουμε ότι όταν θα φτάσει η κρίσιμη ώρα της κάλπης αφού έχουν συγκρίνει και αφού έχουνε σκεφτεί θα εμπιστευτούν ξανά τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη.