«Η Ευκίνηση ιδρύεται στο όνομα των ‘αόρατων’ δουλευταράδων που ιδρώνουν τη φανέλα της ευδαιμονίας, που φροντίζουν την υπόληψή τους με τα χέρια λερωμένα, που διεκδικούν την ευτυχία τους, δίχως ντροπή για τα λάθη και τα πάθη τους», λέει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του «ΕΥ».

Η γενέθλια γιορτή του νέου κόμματος πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Πνύκα, σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο που διατηρεί με τον αδερφό του κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, για το οποίο υποχρεώθηκε με τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να καταβάλει πρόστιμα ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ για το ύψος του κτιρίου που ήταν μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο στην περιοχή.

Τα «φώτα» και οι εκλογές

Ο Πολ Ευμορφίδης ξέρει καλά να στρέφει πάνω του τα φώτα, είτε ντυμένος σαν… άραβας σε τηλεοπτικές εμφανίσεις, είτε ντυμένος με σακάκι για αφιέρωμα στην Coco Mat, αφού επιλέγει πάντα να μετακινείται με ξύλινο ποδήλατο, το οποίο έχει γίνει σήμα κατατεθέν στις τελευταίες εμφανίσεις του.

«Φίλες και φίλοι, η Ευ – κίνηση ιδρύεται στο όνομα των νέων, κάθε ηλικίας, που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τα δύσκολα εύκολα. Εκείνων που σκέφτονται με πράξεις, που δεν καταδέχονται τις κρυψώνες των ‘ανώριμων συνθηκών’, της ‘ορθολογικής συνεκτίμησης των θετικών και των αρνητικών’, της ‘σφαιρικής θεωρητικής επεξεργασίας των δεδομένων», είχε αναφέρει ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Οι επερχόμενες εκλογές είναι το νέο μεγάλο στοίχημα του επιχειρηματία. Χωρίς άγχος με τον τρόπο που έχει γίνει γνωστός τα τελευταία χρόνια, θα μετρήσει τις δυνάμεις του, με τον ίδιο να ευελπιστεί ότι το αποτέλεσμα θα τον δικαιώσει.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega