Για τρία χρόνια κρατούσε απολύτως συνειδητά µόνο για εκείνη το βαρύ τραύµα από τον βιασµό και την πρόκληση σωµατικών βλαβών που υπέστη, σύµφωνα µε την καταγγελία της, από τον πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη η Ελένη Χρονοπούλου. Τρία χρόνια κατά τα οποία δεν µοιράστηκε τίποτα µε κανέναν, προκειµένου να προφυλάξει την οικογένειά της και το απόρρητο της διαδικασίας, που κατέληξε µε το αίτηµα των βελγικών Αρχών για άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη από το Ευρωκοινοβούλιο µετά την ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης και τις ιατροδικαστικές εκθέσεις.

xronopoulou
Ενδεικτικά είναι όσα δήλωσε χθες στον Real FM η ευρωβουλευτής της Ν.∆. Ελίζα Βόζεµπεργκ, που γνωρίζει καλά την οικογένειά της και την ίδια: «Εµαθα από συγγενικό της πρόσωπο ότι είχε υποστεί τέτοιο σοκ και ήταν τόσο σοβαρά τα χτυπήµατα που υπέστη που δεν µπορούσε για περισσότερους από έξι µήνες να δει κανέναν ή να µιλήσει µε κανέναν, γιατί φοβόταν ότι αυτό θα µαθευτεί από το υς γονείς της, τους οποίους ήθελε να διαφυλάξει». Είδε το όνοµά της να φιγουράρει στο ∆ιαδίκτυο αµέσως µετά την καταγγελία της και, αντί για κύµατα συµπαράστασης, να δέχεται επιθέσεις συκοφάντησης. Η ίδια ακόµα και αυτές τις ώρες επιλέγει να κινηθεί θεσµικά µέσω των δικηγόρων της. ∆ικοί της άνθρωποι τονίζουν ότι είναι δυνατή, ακόµα και αυτή την περίοδο, και θα το παλέψει µε όλες τις δυνάµεις που έχει. Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της, Σπήλιος Σπηλιάκος, υπογραµµίζει ότι σύντοµα θα υπάρξουν εξελίξεις, αναφερόµενος στο ενδεχόµενο να έρθουν στο φως της δηµοσιότητας και νέες καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή. Η εκδίκαση της υπόθεσης, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει τον Ιούλιο.

Στα «Π» µιλούν σήµερα δύο πρόσωπα που από την πρώτη στιγµή βρέθηκαν στο πλευρό της Ελένης Χρονοπούλου, στηρίζοντάς την. Ο Παναγιώτης Βλάχος, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Βόρειο Τοµέα, ένας από τους πιο στενούς της φίλους, που τη γνωρίζουν όσο ελάχιστοι και βρίσκεται διαρκώς σε επικοινωνία µαζί της αυτή την πρωτόγνωρη για εκείνη περίοδο, και η αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόµµατος, Ζέφη ∆ηµαδάµα, που στέκεται διαχρονικά στο πλευρό γυναικών που έχουν κακοποιηθεί. Και οι δύο στις δηµόσιες τοποθετήσεις τους αναφέρονται στην ύπαρξη ιατρικών εγγράφων που επιβεβαιώνουν την καταγγελία της εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη, ενώ παράλληλα µιλούν για διαρροές των στοιχείων της, που προήλθαν από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παναγιώτης Βλάχος: Επίσηµα ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει, αλλά ευθύνεται για την παραβίαση της ιδιωτικότητάς της, τη διασπορά fake news και τις θεωρίες συνωµοσίας για τη στιγµή της αποκάλυψης


Πιο συγκεκριµένα, ο Παναγιώτης Βλάχος τονίζει: «Είναι γενναία η στάση της Ελένης. Μίλησε για κάθε γυναίκα που έχει ζήσει στο σώµα και στην ψυχή της τα σηµάδια του βιασµού και της κακοποίησης. Μιλά για κάθε Ελένη που φοβάται να καταγγείλει, γιατί εκεί έξω την περιµένει η δυσπιστία, ο σεξισµός, αλλά και η πολιτική υποκρισία. Ακόµη αναζητούνται η συµπαράσταση και η αλληλεγγύη από τους άλλους πολιτικούς χώρους. Αντί αυτών, εισέπραξε χυδαιότητα και µπήκε ερήµην της σε ένα περιβάλλον τοξικής ανθρωποφαγίας στα social media από οργανωµένες στρατιές “τρολ”. Επίσηµα ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει, αλλά ευθύνεται για την παραβίαση της ιδιωτικότητάς της, τη διασπορά fake news και τις θεωρίες συνωµοσίας για τη στιγµή της αποκάλυψης. Βλέπουµε ρεπορτάζκαρµπόν σε φιλικά προς την κυβέρνηση Μέσα, που “ταΐζουν” τον τοξικό διπολισµό Ν.∆. - ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα εις βάρος του θύµατος. Είναι θλιβερό ότι ούτε ο ανθρώπινος πόνος δεν µπορεί να φρενάρει τον πολιτικό τους τυχοδιωκτισµό».

Ζέφη Δημαδάμα: Εµετικά σχόλια και στερεότυπα, που αναπαράγονται ανερυθρίαστα σε βάρος µιας γυναίκας που µίλησε, που τόλµησε να κατονοµάσει τον κακοποιητή της


«Ναι, αυτή είναι»

Στο ίδιο µήκος κύµατος είναι οι δηλώσεις της Ζέφης ∆ηµαδάµα. «Είναι η γειτόνισσά µας; Μοιάζει, ναι, ναι, είναι η γυναίκα που ψωνίζουµε στο ίδιο µανάβικο; Ναι, αυτή είναι, είναι η Ελένη. Η Ελένη που κατήγγειλε µε θάρρος τον άνθρωπο που τη χτύπησε, που τη βίασε, τον φερόµενο ως δράστη (το τεκµήριο της αθωότητας), τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη. Ναι, αυτή είναι. Μάθαµε για την καταγγελία της και ξαφνικά χωρίς την άδειά της µάθαµε και όλα τα προσωπικά της δεδοµένα. Τι και αν υπάρχει νοµική πρόβλεψη για την προστασία του θύµατος και των προσωπικών του δεδοµένων; Οι φωτογραφίες της βρίσκονται παντού, στοιχεία του βιογραφικού της επίσης, δίπλα-δίπλα µε βιτριολικά σχόλια, ότι η ίδια έφταιγε που υπέστη βιασµό, ξυλοδαρµό, σχόλια όπως “έλα τώρα, τα ήθελε”, “χάρη της έκανε ο σέξι ηθοποιός”, “σιγά που έχει ανάγκη αυτός να βιάσει καµιά, όλες τον κυνηγάνε”! Εµετικά σχόλια και στερεότυπα, που αναπαράγονται ανερυθρίαστα σε βάρος µιας γυναίκας που µίλησε, που τόλµησε να κατονοµάσει τον κακοποιητή της. Οχι, αγαπητοί µου και αγαπητές µου, δεν θα σας περάσει. Η Ελένη είναι µε το κεφάλι ψηλά και εσείς στην πικρόχολη γωνιά σας», τονίζει η Ζέφη ∆ηµαδάµα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 22/4/23