Aπάντηση στον σύμβουλο του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη εξέδωσε ο Δημήτρης Μάντζος. O εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Πατέλης οφείλει να γνωρίζει ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας το 2009 έχει ονοματεπώνυμο: Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία μαζί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που διαβεβαίωναν προκλητικά την περίοδο 2008-2009 ότι η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη».

Η δήλωσή του:

«Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, απηχώντας τη γραμμή του προϊσταμένου του, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θέλει να βρει σανίδα σωτηρίας στα fake news, τη μυθομανία και την τερατολογία και εκπροσωπώντας το κόμμα που εφηύρε το αντιμνημόνιο και τα “Ζάππεια”, είχε το θράσος να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αφήνοντας υπονοούμενα για την παράταξη, που έσωσε με θυσίες τη χώρα από τη χρεοκοπία.

Ο κ. Πατέλης οφείλει να γνωρίζει ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας το 2009 έχει ονοματεπώνυμο: Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία μαζί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που διαβεβαίωναν προκλητικά την περίοδο 2008-2009 ότι η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής διαχρονικά ήταν και είναι απέναντι στους θιασώτες της επιστροφής στη δραχμή και στον άξιο εκπρόσωπό τους, Γιάνη Βαρουφάκη».