Θέλοντας να πάρει θέση απέναντι στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου περί «τηλεμαχίας» των κομμάτων της Βουλής, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πόπη Τσαπανίδου, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «φοβάται» τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα, παρότι ο ίδιος είναι που διαρκώς θέτει στους πολίτες-ψηφοφόρους το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας».

Μάλιστα, η κ. Τσαπανίδου δεν άφησε αναπάντητη και την τοποθέτηση του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «εθνική, δημοκρατική και ηθική εξαίρεση» τονίζοντας πως τέτοιες δηλώσεις παραπέμπουν μόνο σε «εκπρόσωπο ενός Τραμπ», παρά σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο κ. Σκέρτσος επιβεβαίωσε σήμερα αυτό που από χθες είχαμε προβλέψει. Ότι ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά το βάζει στα πόδια από την τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης, που λέει συνεχώς ότι το δίλημμα των εκλογών είναι "Μητσοτάκης ή Τσίπρας", φοβάται τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι πολίτες όμως έχουν βγάλει ήδη τα συμπεράσματά τους.

Τέλος, την χώρα διεθνώς την έχει πλήξει πολλαπλώς η κυβέρνηση των παράνομων παρακολουθήσεων και της καταρράκωσης του κράτους δικαίου. Δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αλλά τα δεκάδες δημοσιεύματα και πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου. Αν ο κ. Σκέρτσος είναι περήφανος γι' αυτά είναι δικαίωμά του, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αισθάνεται ντροπή.

Όσο για τις δηλώσεις, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι "εθνική, δημοκρατική και ηθική εξαίρεση", σε εκπρόσωπο ενός "Τραμπ" παραπέμπουν και όχι μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατικής κυβέρνησης».

Δείτε βίντεο

Σκέρτσος: Ένα ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

«Θα γίνει τηλεμαχία» τόνισε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, στην πρώτη του ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τότε που ανέλαβε τον ρόλο του πορτ παρόλ.

Ο κ. Σκέρτσος επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει «τα κόμματα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι», προκειμένου να φανούν οι ανακολουθίες και οι θέσεις της κάθε πλευράς. Ωστόσο διευκρίνισε ότι ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου θα γίνει μία τηλεμαχία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς από «όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή».

Παράλληλα, σχολιάζοντας το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ να δημοσιεύονται και τα αστάθμητα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, ανέφερε ότι είναι «σαν να κάνεις μπάνιο με τα ρούχα».

«Στόχος μας είναι η σύγκριση και όχι η σύγκρουση, η διεξαγωγή ενός πολιτισμένου προεκλογικού διαλόγου χωρίς τοξικότητα αλλά με εστίαση στα αποτελέσματα των πολιτικών μας που έκαναν καλύτερη τη ζωή των πολιτών τα τελευταία χρόνια αλλά και στα πεδία εκείνα πολιτικής που υπάρχει ακόμη υστέρηση και απαιτείται να γίνουν άλματα» τόνισε στην εισήγησή του .

«Η επιμονή στην τεκμηρίωση δεν είναι κάποια τεχνοκρατική εμμονή αντίθετα αποτελεί δείγμα αναβάθμισης του πολιτικού διαλόγου. Διότι ότι δεν μετριέται δεν μπορεί να αξιολογηθεί στην πραγματική του βάση. Αυτό βρίσκεται στον πυρήνα αυτού που εμείς αποκαλούμε πολιτική με απτά αποτελέσματα αλλά και πολιτικός διάλογος ουσίας» πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «πλήττει τη χώρα και τη δημοκρατία»

«Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια του να πλήξει αντιπολιτευτικά την κυβέρνηση δεν σταματάει να εκθέτει τελικά και να πλήττει και τη χώρα και τη δημοκρατία. Αποτελεί εθνική, δημοκρατική και δυστυχώς και ηθική εξαίρεση» τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

«Το είδαμε αυτό στον πόλεμο των fake news που ξεσήκωσε στο εξωτερικό εναντίον της Ελλάδας για τη δήθεν νεκρή Μαρία στον Έβρο. Αλλά και με το φρένο που επιχείρησε να βάλει στη χρηματοδότηση του φράχτη με κοινοτικούς πόρους. Απόπειρα που ευτυχώς απέτυχε χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των ευρωβουλευτων της ΝΔ.

Το είδαμε στον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση του κόμματος του καταδικασμένου Κασιδιάρη. Δεν υπερψήφισε τη μόνη συνταγματικά ανεκτή λύση που είναι ικανή να βάλει φρένο στην επιστροφή μιας εγκληματικής οργάνωσης που φέρει το μανδύα πολιτικού κόμματος στη Βουλή.

Το είδαμε στην διαχείριση της υπόθεσης του ευρωβουλευτή του που κατηγορείται από τις βελγικές αρχές για βιασμό και κακοποίηση ή στον έτερο καλλιτέχνη που ενέταξε πρόσφατα στα ψηφοδέλτια του παρά τον σεξιστικό και ομοφοβικό λόγο που επανειλημμένα έχει εκφράσει δημόσια κατά συμπολιτών μας.

Το βλέπουμε στην περιφρόνηση που δείχνει στις αμετάκλητα καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση καθήκοντος που έχουν διαπράξει επιφανή στελέχη του σύμφωνα με το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο τα οποία παραμένουν στις τάξεις του και στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών» είπε.

Επίσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα αμετροεπή στελέχη του, όπως χαρακτηριστικά είπε, να ζητήσουν συγγνώμη από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για όσα έλεγαν περί δήθεν τσιμεντώματος της Ακρόπολης. «Η έκθεση της UNESCO που χαρακτήρισε το Μνημείο πρότυπο συντήρησης κληρονομιάς σε παγκόσμιο επίπεδο, τους διέψευσε παταγωδώς. Και βέβαια για μας έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι χιλιάδες άτομα με αναπηρία επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τα τελευταία δυο χρόνια τον Ιερό Βράχο χάρη σε αυτές τις εργασίες . Η κοινωνική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον επιλεκτική» ανέφερε.

Για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις

Για τις προεκλογικές τηλεμαχίες και την «άκρως αντιεπιστημονική και απαράδεκτη από κάθε άποψη πολιτικής δεοντολογίας αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων», όπως χαρακτηριστικά είπε, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκπλήσσει. Αντιθέτως είναι εντελώς προβλέψιμος. Το ίδιο έκανε και το 2019 και έπεσε εντελώς έξω. 'Αλλωστε η αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων είναι μέσα στα SOS στο «λυσάρι» κάθε πολιτικού λαϊκιστή ιδίως όταν χάνει. Επαφίεται στον ΣΕΔΕΑ αν θα αντιδράσει για αυτή την επίθεση στις εταιρίες δημοσκοπήσεων».

«Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε βέβαια τραμπικά δριμύτερη. Είχε δηλώσει πως αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα φταίει η «προπαγάνδα» της Ν.Δ. Τώρα μας αναλύει, επίσης με παγκόσμια πρωτοτυπία, ότι η «προπαγάνδα» αυτή είναι: ο αριθμός τηλεμαχιών, ο χρόνος προβολής των κομμάτων και ο τρόπος παρουσίασης των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων» σημείωσε και πρόσθεσε ότι:

«1. υπάρχει ανεξάρτητο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο για να ελέγχει το χρόνο προβολής των κομμάτων όπως συμβαίνει πάντα στις εκλογές.

2.Ότι τηλεμαχίες, με διάφορες μορφές διεξάγονται σταθερά στις εκλογές, όπως θα γίνει και τώρα.

  1. Όσο για την πρόταση περί υποχρεωτικής δημοσίευσης στοιχείων χωρίς στάθμιση από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων τι να πει κανείς; Η στατιστική γελάει και η λογική κλαίει.

Για να το πω απλά με μια εικόνα ώστε να αντιληφθούν όλοι τι είναι αυτό που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσίευση δημοσκοπήσεων με αστάθμητα δεδομένα, είναι σαν να κάνεις μπάνιο με τα ρούχα.

Και σε κάθε περίπτωση ας προσέχουν τι ζητούν διότι είναι πολύ πιθανό τα αστάθμητα δεδομένα να επιφυλάσσουν ακόμη χειρότερες επιδόσεις για τον ίδιο».

«Μόνη εξήγηση για αυτό τον θεσμικό και αντιεπιστημονικό κατήφορο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται με τις εκλογές αλλά ασχολείται με το μετεκλογικό αφήγημα της καρέκλας του κ. Τσίπρα που άρχισε ήδη να τρίζει» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ανέφερε ότι το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΝΔ στο Αιγάλεω, αύριο θα επισκεφθεί τη Λιβαδειά και τη Θήβα, την Τετάρτη το απόγευμα θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στον Ελληνικό Κόσμο και την Παρασκευή θα αναχωρήσει για τους Δελφούς όπου στο πλαίσιο του φετινού Οικονομικού Φόρουμ θα έχει μια συζήτηση με τον διευθυντή ειδήσεων Βόρειας και Νότιας Αμερικής των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ. Το Σάββατο 29 Απριλίου, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ιτέα, τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.