Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Αναλένα Μπέρμποκ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η επικοινωνία σημειώθηκε στο πλαίσιο του συνεχούς συντονισμού με Ευρωπαίους ομολόγους αναφορικά με τα σχέδια για την παροχή βοήθειας στους Έλληνες στο Σουδάν και τον ασφαλή απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.

Στο μεταξύ, τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ και τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας ευχαρίστησε ο Νίκος Δένδιας για την εκκένωση Ελλήνων υπηκόων από το Σουδάν.

Προσερχόμενος σήμερα Δευτέρα στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η Ευρώπη στην κρίση στο Σουδάν «δεν έχει πάρει πολύ καλό βαθμό».

«Ευχαριστώ τον Μπορέλ»

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Δένδια από το Λουξεμβούργο: «Στο σημερινό Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών θα ζητήσω αναλυτική συζήτηση για τα θέματα εκκενώσεως των ευρωπαίων υπηκόων από το Χαρτούμ, από το Σουδάν. Ήδη υπήρξε σχετική μου συζήτηση χθες με τον Ζοζέπ Μπορέλ και δέχτηκε το αίτημά μου. Από εκεί και πέρα θέλω να ευχαριστήσω τον Ζοζέπ Μπορέλ για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει, όπως και να ευχαριστήσω την υπουργό εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά, την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ και τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι για τη βοήθεια που έδωσαν για την εκκένωση Ελλήνων υπηκόων από το Χαρτούμ».