Η Μαρία Πανοηλία είναι μόλις 27 χρονών και είναι η νεότερη υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β Δυτική Αττική στις ερχόμενες εκλογές. Κατάγεται από τη Μάνδρα Αττικής και έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή Αθηνών. Ασκεί πλέον το επάγγελμα της δικηγορίας με εξειδίκευση στο ποινικό δίκαιο. Η μελαχρινή καλλονή στην πρώτη της προσωπική συνέντευξη μιλάει για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική, τις δύσκολες στιγμές που περνάει με τον πατέρα της αλλά και τα όνειρά της.

Πώς αποφάσισες να είσαι υποψήφια στη Β Δυτική Αττική με τη Νέα Δημοκρατία;

Ήταν μια απόφαση που ήρθε ομολογώ ομαλά. Πάντα ένιωθα την ανάγκη να συμμετέχω και να μιλάω με τους συμπολίτες μου για όσα τους απασχολούν, να βρούμε λύσεις και διεξόδους για τα προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά έχει προέλθει από τα φοιτητικά μου χρόνια ως μέλος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, θέτοντας εκεί τις πρώτες βάσεις. Το 2019 έλαβα την απόφαση να κατέλθω στην τοπική αυτοδιοίκηση σε μια δύσκολη περίοδο για την πόλη μας τη Μάνδρα καθώς είχε «χτυπηθεί» από τις πλημμύρες και ένιωθα την ανάγκη ότι οι παθογένειες αυτές μπορούν να αλλάξουν μόνο με τους νέους στο επίκεντρο.

Ποιος σου έκανε την πρόταση;

Η πρόταση έγινε από τον πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήμουν προσωπική του επιλογή και ήταν πολύ τιμητικό να κατέβω στη Δυτική Αττική, τον τόπο όπου μεγάλωσα, ζω και δραστηριοποιούμαι. Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες της περιοχής μου και έχουμε πολλά περιθώρια ανάπτυξης, οικονομικής, τουριστικής αλλά και πολιτιστικής.

Παράλληλα περνάς και έναν μεγάλο γολγοθά στην οικογένειά σου. Τι συμβαίνει;

Όπως γνωρίζεις, καθώς είσαι συμπατριώτισσά μου και καταγόμαστε από τον ίδιο μικρό αυτόν τόπο, ο πατέρας τον τελευταίο έναν χρόνο νοσεί από καρκίνο, ο οποίος τον έχει «προσβάλει» και είναι μεταστατικός. Είναι μια μάχη πολύ δύσκολη τόσο για τον ίδιο όσο για εμάς που το βιώνουμε. Ο πατέρας μου είναι στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ωστόσο με οπλίζει με την ίδια δύναμη που αντιμετωπίζει την ασθένειά του και είναι ένα παράδειγμα ότι στη ζωή όπως και η εκλογική μάχη, όπως και η μάχη που δίνει αυτός για την υγεία του, όσο ακατόρθωτο και αν φαίνεται στο τέλος το αποτέλεσμα, πρέπει να κοιτάζουμε με αισιοδοξία και να πηγαίνουμε μέχρι το τέλος.

Στην προσωπική σου ζωή πώς είσαι;

Είμαι ελεύθερη και έχω κάνει focus στην καριέρα μου.

Έχεις κάποιο χόμπι;

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία και πολλές φορές πηγαίνουμε για τένις με τους φίλους μου όποτε υπάρχει χρόνος.

Αγαπημένος προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές;

Δεν θα μπορούσα να πω κάτι άλλο τιμώντας την περιοχή μου τη Δυτική Αττική, που αποτελεί ένα φυσικό κάλλος και μιλάω συγκεκριμένα για το Πόρτο Γερμενό και προτρέπω όσους δεν έχουν επισκεφθεί τον τόπο μας να το κάνουν.