Μαίνονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη μετά και την άρση της ασυλίας του, δεδομένου ότι σύμφωνα με νομικούς κύκλους μόνο τότε οι συνήγοροί του θα έχουν πρόσβαση στη δικογραφία. Οι ίδιοι τονίζουν, ακόμη, ότι η δίκη του Ευρωβουλευτή αναμένεται να γίνει στο Βέλγιο.

Σημειώνεται ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας.

Έγινε, ακόμα, γνωστό ότι «ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στον φάκελο και δεν θα γίνουν περαιτέρω σχόλια».

Συνεχίζεται η κόντρα κομμάτων για την υπόθεση Γεωργούλη

Ο πρωθυπουργός μιλώντας για το θέμα υπενθύμισε τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενες περιπτώσεις.

«Ας ξανασκεφτεί πόσο κακό έκανε τελικά το δηλητήριο που σκόρπισε όλα αυτά τα χρόνια με αφορμή και το μπούμερανγκ της τελευταίας υπόθεσης του ευρωβουλευτή του. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να γενικεύσουμε προσωπικές συμπεριφορές, Αλλά ας αναλογιστούν όμως οι αντίπαλοί μας πόσο εύκολη είχαν εκείνη τη λάσπη. Και κυρίως ας απαντήσουν σ ένα πολύ απλό ερώτημα. Πώς γίνεται να διαγράφουν από τις τάξεις τους τον κύριο Γεωργούλη μόλις καταγγέλθηκε και να κρατούν στα ψηφοδέλτιά τους τον κ. Παππά που καταδικάστηκε με ψήφους 13 – 0 στο Ειδικό Δικαστήριο» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από τον ΣΥΡΙΖΑ απαντούν καμιά συγκάλυψη. Είμαστε με τα θύματα» και ρωτούν τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη αν τολμούν να πουν το ίδιο.

«Η αθλιότητα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει όριο. Ως εδώ όμως με την αισχρή κομματική εκμετάλλευση μιας γυναίκας που είχε το θάρρος να καταγγείλει την κακοποίηση της. Πρώτα ο κ. Γεωργιάδης αργότερα τα φιλικά σε αυτή μέσα μαζικής ενημέρωσης, χθες ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από την Κέρκυρα, προσπαθούν να αξιοποιήσουν πολιτικά μια προσωπική υπόθεση που όλους μας έχει σοκάρει και για την οποία η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακαριαία και ξεκάθαρη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

«Έστω ότι αποδειχθεί ότι ο κ. Γεωργούλης έχει κάνει αυτά που έχει κάνει. Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Είπαμε εκεί δεν χωρά πολύ μεγάλη κουβέντα. Τι σημαίνει αυτό. Ότι θα μπορώ εγώ αύριο το πρωί το οποιοδήποτε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας να βγει και να αποκαλέσει το ΣΥΡΙΖΑ κόμμα βιαστών; Είναι δυνατόν; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά σε μια συντεταγμένη πολιτεία; Τι σημαίνει όταν ένα στέλεχος ενός κόμματος κοινοβουλευτικό και κοινοβουλευτικό επιδεικνύει μια παραβατική συμπεριφορά ότι το σύνολο των στελεχών, το κόμμα, ο κόσμος που τα ακολουθεί ταυτίζεται με την παραβατική συμπεριφορά ενός ανθρώπους;» σημείωσε μιλώντας στο Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για απάνθρωπες πρακτικές του ψηφιακού παρακράτους.

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη λειτουργία ενός ψηφιακού παρακράτους κουκουλοφόρων ψηφιακών συμμοριών, οι οποίες στοχοποιούν προσωπικότητες ανθρώπων που θεωρούν ότι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά τους. Θεωρώ ότι κάθε δημοκράτης προοδευτικός πολίτης έχει χρέος να σταθεί απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πρακτικές» σημείωσε από την Λέσβο όπου περιοδεύει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Εστία τριβής αποτελεί ο χρόνος που ενημερώθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Γεωργούλη, με στελέχη της κυβέρνησης να μιλούν για αντιφάσεις.

«Έχω ακούσει τον κύριο Κούλογλου να λέει ότι ξέραμε κάποιες πληροφορίες και φήμες πριν δύο χρόνια. Άκουσα την κυρία Τσαπανίδου να λέει ότι με εντολή του κ. Τσίπρα είπε να διερευνηθεί η υπόθεση. Άκουσα τον κ. Παπαδημούλη να λέει για φήμες. Ποιες ήταν αυτές οι φήμες;» διερωτήθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Τη συγκεκριμένη καταγγελία την πληροφορηθήκαμε τη Δευτέρα του Πάσχα, λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί. Είναι χοντρό ψέμα και μεγάλη λάσπη και ντροπή για την πολιτική ζωή να δεχόμαστε ότι ο κύριος Ανδρουλάκης το έμαθε τη Δευτέρα, ενώ η καταγγέλλουσα, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, με την απαράδεκτη δημοσίευση των στοιχείων της, είναι στενή του συνεργάτης» υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Από το ΠΑΣΟΚ με κατηγορηματικό τρόπο επισημαίνουν ότι δεν γνώριζε κανείς για την υπόθεση και καλούν τον κ. Παπαδημούλη να εξηγήσει για το πώς διεξήγαγε την έρευνα για τον κύριο Γεωργούλη.

«Διακινείται ένα όνομα και βγαίνει το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα μου και λέει ότι υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο έκανε τη διακίνηση του ονόματος. Αυτό να μην το πούμε;» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Με ανάρτησή της στη Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει ανάρτηση της υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασίας Γαϊταρτζή, μέσω της οποίας, όπως σχολιάζει η Πειραιώς χαρακτηρίζει στημένο γεγονός την υπόθεση Γεωργούλη.

«Αλήθεια πόσοι υποκρισία πρέπει να διαθέτουν για να ζητούν την ψήφο των πολιτών μιλώντας για δικαιώματα και αξίες; Σε ένα κανονικό κόμμα θα είχαν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων. Όχι στον ΣΥΡΙΖΑ που η υποκρισία αποτελεί ταυτοτικό του στοιχείο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης από την Χαριλάου Τρικούπη καλούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί για αναρτήσεις στελεχών και υποψηφίων βουλευτών μετά την επίμαχη ανάρτηση της Ζωής Βαρέλη Στεφανίδη, για την οποία ανασκεύασε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις. Προβληματισμός εν τω μεταξύ επικρατεί στα επιτελεία των κομμάτων για τον τρόπο επιλογής των ευρωβουλευτών.