Τρεις νέες καταγγελίες επιβαρύνουν την ήδη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Αλέξης Γεωργούλης, εάν, βεβαίως, αποδειχθούν αληθινές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο έχουν να κάνουν με εργασιακό εκφοβισμό και η τρίτη (και πιο σοβαρή) αφορά περίπτωση κακοποιητικής συμπεριφοράς και ξυλοδαρμού.

Οι καταγγελίες έγιναν από δύο γυναίκες και έναν άνδρα, όλοι εργαζόμενοι στο γραφείο του ευρωβουλευτή, ωστόσο και οι τρεις μπήκαν στο αρχείο, καθώς όταν εξετάστηκαν δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία. Μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου θεωρείται βέβαιο ότι και οι τρεις αυτές περιπτώσεις θα ξαναμπούν στο μικροσκόπιο των βελγικών Αρχών κι ενώ υπάρχουν πολλά ερωτήματα για την καθυστέρηση που επέδειξαν στη διερεύνηση της σοβαρότατης καταγγελίας της Ελένης Χρονοπούλου.

Η πρώτη αφορά ασκούμενη εργαζόμενη η οποία είχε προχωρήσει σε αναφορά στο ειδικό γραφείο παρενόχλησης της Ε.Ε. καταγγέλλοντας τον ηθοποιό για κακοποιητική συμπεριφορά. Η δεύτερη αφορά άνδρα διαπιστευμένο κοινοτικό υπάλληλο, ο οποίος έκανε αναφορά το 2019 για κακή συμπεριφορά και mobbing (μπούλινγκ στον χώρο εργασίας). Και στις δύο περιπτώσεις δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία, ενώ ο ευρωβουλευτής φέρεται να υποστήριξε ότι οι δύο υπάλληλοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, πως ήθελε να τους απομακρύνει και εκείνοι για λόγους αντεκδίκησης προχώρησαν στις καταγγελίες.

Η τρίτη περίπτωση που θεωρείται και η πιο σοβαρή αποκαλύφθηκε από το Mega και την εκπομπή «Live News». Αφορά ασκούμενη από τη Θεσσαλονίκη μετακλητή στο γραφείο του κ. Γεωργούλη. Η κοπέλα προχώρησε σε καταγγελία για κακοποιητική συμπεριφορά όχι στον εργασιακό χώρο, αλλά σε έξοδο που είχε με τον ηθοποιό για ποτό και κατέληξε σε ξυλοδαρμό της. Η νεαρή γυναίκα φέρεται να επανεξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία, βρίσκεται σε επαφή με δικηγόρο, αλλά δεν έχει αποφασίσει να προχωρήσει, φοβούμενη μήπως υπάρξει διαρροή των στοιχείων της όπως έγινε με την Ελένη Χρονοπούλου. Εν τω μεταξύ, φίλοι και συγγενείς μιλούν με καλά λόγια για τον ευρωβουλευτή, αρνούμενοι να πιστέψουν όσα του καταλογίζονται, με πρώτη τη μητέρα του ηθοποιού: «Δεν ξέρω το παιδί μου;», είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά. Εντύπωση, πάντως, κάνει μια δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος υποστήριξε ότι στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ποιος έκανε τη διαρροή του ονόματος της Ελένης Χρονοπούλου. Όπως είπε ο βουλευτής, πρόκειται για στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς, όμως, να δώσει το όνομά του.

«Θα το αποδείξει»

«Αθώος» δηλώνει ο Αλέξης Γεωργούλης μέσω μιας εκ των τριών γυναικών δικηγόρων του, της Σταματίνας Μαλλά. «Δεν έχουμε λάβει ακόμη τη δικογραφία και οτιδήποτε μαθαίνουμε είναι από πληροφορίες που λαμβάνουμε διάσπαρτες από το διαδίκτυο. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ σε φήμες. Θα πρέπει να τοποθετηθώ πάνω σε μία δικογραφία ή σε ένα κατηγορητήριο που μπορεί να έχει ή να μην έχει ακόμη υπάρξει». Όσον αφορά την ψυχολογική κατάσταση του πελάτη της, η κυρία Μαλλά σημείωσε: «Όπως θα ήταν οποιουδήποτε ανθρώπου μπορεί να αντιμετωπίζει μια τέτοια κατηγορία αδίκως. Δηλώνει αθώος, θα αποδείξει την αθωότητά του».

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 20/4