«Φωτιά» στην πολιτική αντιπαράθεση γύρω από την υπόθεση του ανεξάρτητου πλέον Ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη έδωσαν χθες, οι «φήμες» και «αναρτήσεις» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αναζωπύρωσαν την ένταση στο πολιτικό σκηνικό κι ενώ εντείνονται τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες για νέες καταγγελίες κατά του Ευρωβουλευτή.

Μιλώντας για τη διερεύνηση «φημών» από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου τοποθέτησε την σχετική πρωτοβουλία της Κουμουνδούρου το καλοκαίρι του 2022, όταν, κατά την ίδια, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας έδωσε κατευθύνσεις, λέγοντας «ψάξτε την ιστορία».

«Έρευνα» ΣΥΡΙΖΑ το 2022

«Οι φήμες κυκλοφόρησαν στις Βρυξέλλες το 2022. Ήταν φήμες για κακή συμπεριφορά του κ. Γεωργούλη για ένα άτομο» είπε η κ. Τσαπανίδου στο Action24, γνωστοποιώντας ακόμη πως το ίδιο διάστημα ο επικεφαλής της Ευρωομάδας, Δημήτρης Παπαδημούλης «ενημέρωσε το κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας είπε "ψάξτε την ιστορία, δείτε τι υπάρχει"».

Συγκεκριμένα, «όταν μάθαμε για τις φημολογίες, όταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας μας, μας ενημέρωσε για τις φήμες και ρώτησε τον Αλέξη Γεωργούλη τί συμβαίνει και αυτός το διέψευσε, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν το άφησε έτσι» συνέχισε η κυρία Τσαπανίδου και πρόσθεσε ότι «ψάξαμε με τις διαδικασίες που μπορούσαμε, απευθυνόμενοι στις αρχές του ευρωκοινοβουλίου, αν υπήρξε όντως κάποια καταγγελία». Ως προς το αποτέλεσμα της έρευνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τις «φήμες», η κ. Τσαπανίδου ανέφερε χθες πως «φώναξε ο Παπαδημούλης τον Γεωργούλη για το αν υπάρχουν κακοποιητικές συμπεριφορες, αν υπάρχουν διαμαρτυρίες από ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεται. Ο κ. Γεωργούλης έκανε λόγο τότε για προσβλητική διαδικασία και διέψευσε τα πάντα».

Ερωτηθείσα ακόμη αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που έδωσε το όνομα της Ελένης Χρονοπούλου ως της καταγγέλλουσας, «είναι δυνατόν ένα κόμμα που στέκεται δίπλα στις γυναίκες, είχε φτιάξει δομές, κέντρα φιλοξενίας για να δημιουργήσει πλαίσιο στήριξης γυναικών που κακοποιούνται, είναι δυνατόν να δώσει το όνομα ενός θύματος; Ούτε καν, είμαστε με το θύμα, δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις και δεν δείχνουμε καμία ανοχή, δεν υήρχε περίπτωση άνθρωπος από τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει το όνομα και να την βάλει σε μια ίδια διαδικασία», σημείωσε η κ. Τσαπανίδου. Και πρόσθεσε: «όταν το ακούω αναρωτιέμαι "με ποιο σκεπτικό;" και το σκεπτικό είναι ότι δεν το έδωσε το ΠΑΣΟΚ άρα το έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν έχει καν λογική» κατέληξε για το θέμα η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παπαδημούλης: «Τον κάλεσα, μου το διέψευσε»

Τοποθετούμενος σχετικά με τις «φήμες» γύρω από τον Αλέξη Γεωργούλη, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης διευκρίνισε πως «κυκλοφόρησαν αόριστες φήμες, κουτσομπολιά ότι κάτι υπάρχει και αυτό έγινε το 2022. Δεν ήταν καταγγελία. Αφορούσε μια αόριστη φήμη ότι κάτι υπάρχει που έχει σχέση με σεξουαλική παρενόχληση». Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ακόμη πως «τον κάλεσα, μου το διέψευσε και έκανε λόγο για συκοφαντίες. Το ψάξαμε στη συνέχεια όσο μπορούσαμε, η ομάδα και το κόμμα, αλλά δεν προέκυψε κάτι» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης υποστηρίζοντας ότι «αν ήξερα την καταγγελία νωρίτερα, με βάση τις αρχές μου και τις απόψεις Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε κάνει από τότε την κίνηση που κάναμε την Δευτέρα».

Τέλος, «αν υπάρχουν καταγγελίες δεν το γνωρίζουμε, να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης και δικαστούν όπως πρέπει» κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

Οργή στο ΠΑΣΟΚ

Στο μεταξύ, την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έφτασε στο «κόκκινο» ακόμη περισσότερο χυδαία ανάρτηση υποψήφιας βουλευτή της Κουμουνδούρου, η οποία σε σχόλιό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναπαρήγαγε πρωτοσέλιδο σχετικά με την υπόθεση.

Η οργισμένη αντίδραση στελεχών του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ είχε ως αποτέλεσμα η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Ανατολική Αττική, Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη να ανασκευάσει την αρχική ανάρτησή της, σημειώνοντας: «ζητώ συγγνώμη για την απαράδεκτη ανάρτηση μου. Αναγνωρίζω το λάθος μου και γι’ αυτό κατέβασα αμέσως τη σχετική ανάρτηση. Ως γυναίκα και μητέρα γυναικών απολογούμαι για τα συναισθήματα που το σοβαρό μου ατόπημα προκάλεσε».

_______2

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, της συγγνώμης του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προηγήθηκε έντονο τηλεφώνημα της Κουμουνδούρου, στο οποίο της ζητήθηκε να ανασκευάσει άμεσα τα γραφόμενα της. Μάλιστα, η Κουμουνδούρου δεν είχε αντιληφθεί εξαρχής το περιεχόμενο της ανάρτησης του κομματικού στελέχους της, καθώς όταν αντιλήφθηκε από τις αντιδράσεις ότι κάτι είχε συμβεί με την υποψήφια βουλευτή, στην αναζήτηση σχετικών πληροφοριών εκείνη είχε διαγράψει το σχετικό σχόλιο.

Παράλληλα, η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη έσπευσε να διευκρινίσει πως «δεν ταυτίζομαι με τα λεγόμενα και τα πιστεύω της μητέρας μου», καθώς η Ζωή Βαρέλη- Στεφανίδη είναι η μητέρα της.

Πάντως, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος τόνισε πως «μετά τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων του θύματος, μετά την επιχείρηση υποβάθμισης των εγκληματικών πράξεων, μετά την ενορχηστρωμένη πολιτική εκμετάλλευση μιας σοβαρής νομικής υπόθεσης, αποδεικνύεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «το βαρέλι δεν έχει πάτο».

«Η υποψήφια βουλευτής, περιφερειακή σύμβουλος και μέλος του τομέα Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, αναπαράγει και υιοθετεί στο twitter κατάπτυστα και ψευδή δημοσιεύματα της εφημερίδας «Μακελειό». Ρωτούμε τον κ. Τσίπρα προσωπικά τι άποψη έχει για όλα αυτά. ΥΓ: Ας σβήνουν όσο προλαβαίνουν. Εξάλλου, δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό. Ούτως ή άλλως, δεν πείθουν κανέναν», κατέληξε ο κ. Μάντζος.

Μπορεί, λοιπόν, η κ. Στεφανίδη να αναγκάστηκε να διαγράψει την ανάρτησή της έπειτα από σφοδρές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο τα σχόλια για την κίνηση αυτή εξακολουθούν.

 Ο Παύλος Χρηστίδης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πήραν άμεσα θέση για την ανάρτηση της κ. Στεφανίδη.

Ο υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών Παύλος Χρηστίδης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter έγραψε «Είναι δυνατόν; Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτό;», ενώ συνόδευσε την ανάρτησή του με όσα είχε γράψει λίγο νωρίτερα η Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη.

 Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανάρτησε τόσο το προφίλ της στο Twitter όσο και το δημοσίευμα που έκανε και έγραψε τα εξής:  «Υποψήφια Βουλευτής @syriza_gr. Συγχαρητήρια @atsipras για τις επιλογές σας. Αναμένουμε την αντίδραση @tsapanidou! Μόνο ντροπή.