Οργιάζουν οι πληροφορίες ότι υπάρχουν κι άλλες αναφορές σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για κακοποιητική συμπεριφορά, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με εσωτερικό έλεγχο και αρχειοθετήθηκαν.

Τώρα αναμένεται να οδηγήσουν σε νέες καταγγελίες, που φέρονται να αφορούν σε:

  • Εργασιακό εκφοβισμό σε εργαζόμενη στο γραφείο του,
  • Ξυλοδαρμό ασκούμενης στο γραφείο του,
  • Ενόχληση στον εργασιακό χώρο άνδρα μόνιμου υπαλλήλου.
Αθώος, σε πλήρη άγνοια για το περιεχόμενο των βαρύτατων καταγγελιών, δηλώνει ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής.

«Ο ίδιος δεν είχε λάβει γνώση ή είχε ποτέ κληθεί από οποιαδήποτε αρχή, δικαστική ή άλλη, προκειμένου να λάβει γνώση για κάποια καταγγελία. Δεν έχει κληθεί ποτέ από κανέναν και ποτέ δεν έχει λάβει γνώση καμίας καταγγελίας μέχρι την Παρασκευή που του κοινοποιήθηκε το αίτημα για την άρση της ασυλίας του. Δεν έχει καμία υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο», δήλωσε η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, Σταματία Μάλλα.

Ποια είναι η γυναίκα που αναμένεται να κάνει δεύτερη καταγγελία εις βάρος του

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή της παρουσίας του στις Βρυξέλλες φέρεται να είχε επιτεθεί λεκτικά και σε μία κοπέλα που βρέθηκε στο γραφείο του προκειμένου να κάνει την πρακτική της άσκηση.

Συγκεκριμένα, η κοπέλα βρέθηκε στις Βρυξέλλες από τον Νοέμβριο του 2019 έως και τον Μάρτιο του 2020, αφού και εγκατέλειψε την πόλη και το γραφείο του ύστερα από φήμες που την ήθελαν θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον ευρωβουλευτή.

Η ίδια φέρεται να είχε τον ρόλο φωτογράφου σε συνεντεύξεις του ευρωβουλευτή σε διεθνή ΜΜΕ, ενώ με την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάζεται σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Μαζί με την κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη, έφυγε την ίδια περίοδο και ο υπεύθυνος του γραφείου του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος και είχε φέρει την ασκούμενη στις Βρυξέλλες. Ο συγκεκριμένος άνδρας κατήγγειλε επιθετική συμπεριφορά απέναντί του και εργασιακό bullying από την πλευρά του ευρωβουλευτή.

Οι καταγγελίες των δύο δεν έχουν λάβει, μέχρι στιγμής, νομική μορφή. Η τρίτη περίπτωση αφορά γυναίκα η οποία αναμένεται να καταγγείλει τον Αλέξη Γεωργούλη για σεξουαλική κακοποίηση και μάλιστα λέει πως έχει στοιχεία εις βάρος του. Ωστόσο, τότε έκανε απλή αναφορά και δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία. Η γυναίκα φαίνεται να είναι σε επικοινωνία με δικηγόρο για την υπόθεσή της και για το αν θα πρέπει τώρα να προβεί σε καταγγελίες.

Από το 2020 «έδωσε» το όνομα

Για βιασμό και σωματική βλάβη καταγγέλλει τον Αλέξη Γεωργούλη η Ελένη Χρονοπούλου, όπως επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στο MEGA ο δικηγόρος της Σπήλιος Σπηλιάκος, δίνοντας τη δική του εκδοχή για τον χρόνο άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

«Φαντάζομαι είναι ζήτημα καθυστέρησης των βελγικών Αρχών. Η καταγγελία είχε ονομαστικοποιηθεί ήδη από τον Μάιο του 2020. Έζησε έναν Γολγοθά αλλά, όπως θα δείτε και από απλή ανάγνωση του βιογραφικού της, είναι ένας άνθρωπος πολύ δυνατός».

Η νομική σύμβουλος της Κομισιόν με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιγράφει τις κινήσεις στις οποίες προχώρησε, αμέσως μετά το καταγγελλόμενο περιστατικό.

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης. Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος, προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.ά.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη».

Την ίδια ώρα, η συνήγορος του Αλέξη Γεωργούλη δηλώνει στο MEGA πως η ίδια και ο πελάτης της δεν έχουν ενημερωθεί για την καταγγελία και το περιεχόμενό της. «Η καταγγελία η οποία έχει υποβληθεί στις δικαστικές Αρχές του Βελγίου δεν έχει έρθει σε γνώση μας επισήμως με κάποιον τρόπο. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε, να λάβουμε γνώση και μετά να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η πλευρά της καταγγέλλουσας αρνείται τις φήμες που περιγράφουν ως αισθηματική τη σχέση της με τον Αλέξη Γεωργούλη. «Είναι λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στον βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων. Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

Η συνέντευξη Γεωργούλη

Ο Αλέξης Γεωργούλης, στις 6 Απριλίου, στην τελευταία του συνέντευξη πριν από τις καταιγιστικές εξελίξεις, στο MEGA και την εκπομπή «Πάμε Δανάη», είχε μιλήσει για τα φαινόμενα κακοποίησης στον χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού, ενώ είχε αποκαλύψει ότι και ο ίδιος ως νεαρός ηθοποιός είχε πέσει θύμα τέτοιων συμπεριφορών.

«Είχα την τύχη να μπω σε αυτό το επάγγελμα σχετικά μεγάλος, οπότε ήμουν αρκετά γειωμένος. Αυτή η γείωση με έκανε να αντιμετωπίζω τα πράγματα πιο έξυπνα. Αν αυτό που μου συνέβη στα 27 μου είχε συμβεί στα 20, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για το πώς θα το εκμεταλλευόμουν το γεγονός αυτό. Δεν είναι μόνο ότι σε πιέζω επειδή έχω την εξουσία. Είναι κυρίως και τι σου υπόσχομαι ότι μπορείς να κερδίσεις».

Όπως όλα δείχνουν, οι εξελίξεις στην υπόθεση θα είναι ραγδαίες και καταιγιστικές.