Βαθαίνει το ρήγμα ΣΥΡΙΖΑ - Γεωργούλη έπειτα και από την κάλυψη που έχει το θέμα στον Τύπο και τις καταιγιστικές πληροφορίες. Η Πόπη Τσαπανίδου δήλωσε στο Mega «ως γυναίκα είμαι σοκαρισμένη». «Όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε σοκαρισμένοι», έσπευσε να συμπληρώσει. Κάτι που... παρέλειψαν, προχθές, είναι ότι έχουν ζητήσει, όπως λένε, να επιστρέψει την έδρα ο Αλέξης Γεωργούλης.

Οι δηλώσεις αυτές και οι συστηματικές προσπάθειες να μείνει εκτός νυμφώνος το κόμμα πιστοποιούν τη βαρύτητα των καταγγελιών και δείχνουν ότι η Κουμουνδούρου θέλει να απαλλαγεί από το ενδεχόμενο «άχθος» μιας καταδίκης προσώπου που επέβαλε προσωπικά στο πολιτικό σκηνικό.

______

«Χθες ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για εμάς. Υπήρξε μια καταγγελία για τον ευρωβουλευτή Γεωργούλη, κατηγορείται για κάτι πολύ σημαντικό. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις, εμείς είμαστε με τα θύματα και θα είμαστε με τα θύματα, όχι με τους θύτες. Το μήνυμα που έστειλα και στείλαμε χθες ήταν απολύτως σαφές. Για μας δεν υπάρχουν “ναι μεν, αλλά” σε θέματα έμφυλης βίας, σε θέματα βίας κατά των γυναικών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Λαύριο και τόνισε με έμφαση: «Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, όσο ψηλά και αν είναι κάποιος. Να μάθουμε στα παιδιά πώς να συμπεριφέρονται».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κομματικός μηχανισμός του οποίου βρίσκεται από προχθές σε απορρύθμιση, με τους «εθελοντές υπερασπιστές» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σιωπούν εκκωφαντικά και τα ΜΜΕ που επηρεάζει να σφυρίζουν αδιάφορα, έσπευσε να ρίξει πέπλο προστασίας στον πρόεδρο του κόμματος:

«Ο Αλέξης Τσίπρας άμεσα έδωσε την εντολή να απομακρυνθεί από την ευρωομάδα και από το κόμμα». Και αποκάλυψε ότι η Κουμουνδούρου γνώριζε πλευρές της δράσης του, καθώς «η καταγγελία ήρθε τον Ιούνιο του 2022. Κυκλοφορούσε μια φήμη, υπήρχαν κουτσομπολιά. Καταγγελία, όμως, δεν υπήρξε. Υπήρξε μια φήμη για κακοποιητική, κακή συμπεριφορά από τον Αλέξη Γεωργούλη. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε “παιδιά, ψάξτε το”. Ψάχτηκε σε δύο επίπεδα. Ζητήθηκε από τον Αλέξη Γεωργούλη να έρθει και να πει τι συμβαίνει. Το 2022 έγινε αυτό. Για τρεις μήνες το ψάξαμε. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Αισθάνθηκε και προσβεβλημένος και από τον τρόπο που το ψάξαμε. Δεν υπήρξε και επιβεβαίωση από το Ευρωκοινοβούλιο», ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Πήγαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου και δεν βγάλαμε κάτι, καθώς οι διαδικασίες αυτές καλύπτονται από το απόρρητο. Με αυτά τα ζητήματα δεν παίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρχε κάποια καταγγελία τότε», τόνισε. Επίσης, αρνήθηκε πως οι διαρροές για το όνομα της καταγγέλλουσας έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταδίκασε τις φήμες που λέγονται πως πίσω από όλη την ιστορία κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες.

Έψαχναν αφορμή

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποτήρι είχε ραγίσει για τον Αλέξη Γεωργούλη, όταν είχε αποφασίσει να συμμετάσχει σε τηλεοπτική εκπομπή ιδιωτικού καναλιού διαγωνιστικού περιεχομένου και αναζητείτο εύσχημος πολιτικός τρόπος, ώστε να μη συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Για άμεση και ακαριαία αντίδραση έκανε λόγο το πρωί, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ανέφερε ότι κάλεσε τον Γεωργούλη για εξηγήσεις λόγω φημών που κυκλοφορούσαν, αλλά ο ίδιος τούς διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε τίποτα συγκεκριμένο.

Το ίδιο ανέφερε και ο έτερος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, πάντως μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Παραπολιτικά» απάντησε στην ερώτηση αν η πρόσφατη ιστορία είχε σχέση με εκείνες τις φήμες, τονίζοντας: «Όχι, γιατί αν κούμπωνε, το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να ρωτήσω και την άλλη πλευρά. Αν γνώριζα το όνομα της καταγγέλλουσας, που κακώς δόθηκε στη δημοσιότητα, θα επεδίωκα μέσω του συναδέλφου μου κ. Ανδρουλάκη να επικοινωνήσω και με την ίδια. Δεν γνώριζα τίποτα. Το έμαθα χθες και μάλιστα χωρίς να ξέρω ούτε το όνομα της καταγγέλλουσας ούτε τον φάκελο».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε ακόμη ότι αν είχε ενημερωθεί πρωτύτερα «θα πρότεινε αμέσως και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρωομάδα να γίνει αυτό που έγινε χθες».

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ενημερώσει τι απ’ όλα ισχύει, τι ακριβώς είχαν ακούσει και πότε, γιατί όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τις βελγικές Αρχές η καταγγελία έγινε επώνυμα και μάλιστα αμέσως δόθηκε και το όνομα του φερόμενου ως δράστη. Τι ακριβώς διερεύνησαν όμως και πότε, εκείνη την περίοδο της καταγγελίας ή το 2022, όπως είπε χθες η Πόπη Τσαπανίδου;

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή» - Ρεπορτάζ: Νάσος Κομνηνός