Σοκ έχει προκληθεί από την καταγγελία  που έχει γίνει εις βάρος του ηθοποιού και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη. Σύμφωνα δε με την ανάρτηση της καταγγέλλουσας, Ελένης Χρονοπούλου, η πρώτη επίσημη καταγγελία έγινε το 2020 και άρα η έρευνα κράτησε 3 χρόνια.

 Ο ίδιος, τόσο με δική του δήλωση, όσο και με ανακοίνωση των δικηγόρων του, αρνείται κάθε κατηγορία και δηλώνει ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές σχετική με την υπόθεση.

 H υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ δυτικού τομέα, Νάντια Γιαννακοπούλου, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση, λέγοντας πως ο Αλέξης Γεωργούλης ήταν αυτός που πολιτικοποίησε το ζήτημα της κακοποίησης.

 «Όλοι θεωρητικά καταγγέλλουν την έκφυλη βία αλλά όταν έχουμε μία επώνυμη καταγγελία μίας γυναίκας πριν από τρία χρόνια, ξαφνικά φαίνεται περίεργο. Ο κ. Γεωργούλης προσπάθησε να πολιτικοποιήσει αυτό το σοβαρό ζήτημα και μετά είχαμε και την κ. Τσαπανίδου που άφησε και εκείνη τέτοιες αιχμές. Μήπως θέλουν να μας πουν πως το ΠΑΣΟΚ έχει άκρες στη βελγική δικαιοσύνη; Στην υπόθεση της κ. Καϊλή ο κ. Τσίπρας έλεγε πως οι βελγικές αρχές λειτουργούν πολύ καλά και τώρα αφήνουν υπόνοιες πως δεν λειτουργεί και τόσο καλά; Υπάρχει κάτι πολύ σοβαρό όμως. Είναι τραγικό κάποιοι να ‘’περνάνε’’ το μήνυμα πως όταν γίνονται τέτοιες πράξεις από συγκεκριμένους ανθρώπους από πολιτικές παρατάξεις είναι εντάξει, ενώ όταν αφορούν άλλους ανθρώπους δεν πειράζει. Η βία είναι καταδικαστέα από όπου και εάν προέρχεται».

 Η κ. Γιαννακοπούλου αναρωτήθηκε πώς αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας  την υπόθεση και εάν αρκέστηκαν απλώς στην άρνησή του Αλέξη Γεωργούλη.

 «Εμείς ως ΠΑΣΟΚ δεν ταυτίζουμε έναν ολόκληρο χώρο από μία πράξη ενός στελέχους κόμματος. Είναι ντροπή η κατάσταση ενοχοποίησης του θύματος από τον κ. Γεωργούλη. Αναρωτιέμαι τι έκανε ο κ. Τσίπρας από το καλοκαίρι. Αρκέστηκε απλά στην άρνηση του κ. Γεωργούλη και γιατί δεν τον έθεσε εκτός κοινοβουλευτική ομάδας από τότε. Ξέρω πως η γυναίκα αυτή δεν έχει δώσει ποτέ το δικαίωμα σε κανέναν».